Gust dim preplavio Čukaričku padinu: Gori vatra u nehigijenskom naselju, stanovnici ne mogu ni da otvore prozore (VIDEO)

U velikom nehigijenskom naselju prekoputa crkve redovno se pale sekundarne sirovine, zagađujući i okolinu i živote građana

  • 3

Gust i taman dim širi se ponovo sa Čukaričke padine. Vatra, zapaljena u obližnjem nehigijenskom naselju, opet redovno gori, a prljavi oblak toliko je visok da se vidi i iz drugih krajeva grada. 

Stanovnici ovog kraja grada više ne mogu ni da otvore svoje prozore, a da im miris dima ne ispuni čitavu kuću. Uprkos silnim žalbama koje već godinama pišu nadležnim službama, pa i protestima koje su pre dve godine redovno organizovali, njihov glavni problem ostaje nerešen. U velikom nehigijenskom naselju prekoputa crkve redovno se pale sekundarne sirovine, zagađujući i okolinu i živote građana. 

Dim se vidi i iz drugih krajeva grada Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, u zimu 2016. godine svakog utorka nekoliko stotina Čukaričana šetalo je u znak protesta zbog stalnog paljenja guma, šporeta i ostalih sekundarnih sirovina nedaleko od njihovih domova.

Paljenje je večiti problem stanovnika Padine Foto: Privatna arhiva

Nadležni su preduzimali sve što je u njihovoj moći, nakon čega bi se spaljivanje smanjilo, ali samo na kratko. Ubrzo bi novi dim ispunio vazduh, jer sekundarne sirovine su stanovnicima nehigijeskog naselja glavni izvor prihoda i oni od njihovog paljenja ne odustaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    4. mart 2019 | 15:44

    Ma da, seljaku na njegovoj njivi neka naplate milion dinara kaznu za paljenje strnjike a ovi iz nehigijenskog naselja mogu svaki dan da pale kablove i truju narod jer su zaštićeni, valjda je zakon za sve isti! Ne mogu da verujem da mala grupa ljudi maltretira osamnaest hiljada meštana! Sve se svodi na obećanja i svi peru ruke!!!

  • zak

    4. mart 2019 | 16:16

    Nasa drzava pod hitno mora da pravi fabrike za spaljivanje odpadaka jer samo tim jednim potezom imacemo i cistu drzavu i zagrevanje za stotine hiljada gradjana.

  • Marko

    5. mart 2019 | 00:59

    Ma sta ima tu da se prica, Srbija banana drzava u kojoj se Srbi kaznjavaju, a svima ostalima je sve dopusteno. Nije to nista, sta rade sve po gradu sa bucnim, naravno neregistrovanim motokultivatorima koji takodje zagadjuju vazduh kao ove paljevine. A mene da vide u tom neidentifikovanom motornom prevoznom sredstvu, odmah bi mi oduzeli dozvolu istog trenutka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA