Novi autobusi stižu već u julu: GSP naručuje 70 solo vozila

Nabavlja se 70 novih, niskopodnih vozila bez harmonike

  • 9

Prvi novi autobusi za GSP "Beograd" mogli bi da se nađu na ulicama već tokom leta, ako ne bude problema u realizaciji tek objavljenog tendera glavnog gradskog prevoznika.

U pitaju su 70 novih, niskopodnih vozila bez harmonike (solo vozila), veoma sličnih onima koja su i do sada kupovana za ovo preduzeće, ali će za razliku od starih imati i zvučnu najavu stanica povezanu sa validarotirma. Zarad bezbednosti, biće uveden i zvučni signal neposredno pre zatvaranja vrata, a autobus neće moći da se pokrene dok su neka od vrata otvorena.

Autobusi se nabavljaju na lizing, a rok za dostavljanje ponuda je 12. april, kada će ponude biti i javno otvorene.

Printskrin: GSP Konkursna dokumentacija

Za 25 dana (najkasnije za 40) od dana otvaranja ponuda biće doneta odluka o izboru dobavljača, a kada se sa njim potpiše ugovor sledi i rok od 60 dana za dostavljanje svih vozila.

To znači da bi sva vozila u idealnom slučaju mogla da stignu već u julu mesecu.

Minimalan broj sedišta koja autobusi moraju da imaju je 26 i u pitanju su antivandal sedišta, predviđena su troja vrata, video nadzor, oprema za bežični internet i za brojanje putnika.

Grad je najavio nabavku više od 200 novih autobusa za GSP, za šta su rebalansom budžeta grada obezbeđena sredstva, a finansiranju će se priključiti i GSP.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA