≫ 

U Beogradu se rodilo majušno čudesno biće i svi su se odmah zaljubili: Snimljeni su njegovi prvi koraci (VIDEO)

Dorkas je najmanja životinja u porodici gazela

  • 9

Beo Zoo vrt dobio je novog stanovnika. Mladunče dorkas gazele napravilo je juče svoje prve korake. Nesigurno se oslonila na tanušne nožice i lelujala do mame, a onda shvatila da može da odmori malo na senu. Dok ne prikupi još snage.

Dorkas je najmanja životinja u porodici gazela. Visoka je do 65 cm, a dugačka oko jednog metra. Težina dorkasa se kreće od 15 do 20 kg. Na dorkas gazeli su izuzetno izražene uši i rogovi, koje imaju i mužjaci i ženke. Rep na ovoj vrsti gazele je mali, elastičan i u stalnom pokretu.

Primerci ove vrste u zoološkim vrtovima žive do 17 godina, ali nije utvrđen njihov životni vek u prirodi.

Ove gazele su noćne životinje. Aktivne su od sumraka do ranih jutarnjih časova. Hrane se uglavnom lišćem i nekim beskičmenjacima. Žive uglavnom u pustinjskim oblastima i to u manjim grupama. Na izvorištima i mestima gde im se nalazi hrana skupljaju se u mnogo većim grupama, koje broje i preko 100 članova.

VIDEO: Prinove su divna stvar. Berlinski zoo vrt nedavno je postao bogatiji za jednog belog plišanog mališu. Beba polarnog medveda se najslađe mazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA