≫ 

Ljudi su u Beogradu godinama sekli svako stablo na koje su naleteli, a radili su to iz čiste obesti

Nelegalne seče, ali i plansko uklanjanje stabala ili pak odstranjivanje onih bolesnih, praćeni su negodovanjem javnosti

  • 2

Seča stabala na Kalemegdanu i na Ušću zbog izgradnje gondole podelila je Beograđane. Grad je, u zamenu za posečena stabla odlučio da posadi 300 novih stabala u ovoj zoni.

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Međutim, ovo nije prvi put da se zbog posečenih stabala podiže prašina. To se radilo što planski, što stihijski, što legano, što nelegalno, ali često uz velike proteste građana.

PETLOVO BRDO 2018

Zbog izgradnje obilaznice oko Beograda, tačnije petlji na ukrštanju sa Ibarskom magistralom bilo je u planu rušenje čitave jedne šumice, parka "Borići" u naselju Petlovo brdo.

Ova odluka podigla je stanare na noge, niko nije želeo da ostane bez omiljene zelene oaze i zaštite od buke. Zbog ovoga je napravljeno kompromisno rešenje, projekat je zaistavljen, jer je Evropska investiciona banka tražila dogovor sa građanima.

Rezultat je bio seča dela stabala prošle godine, a iako je plan bio da se umesto 1.652 ukloni 261 stablo, ni to nekim građanima, ipak, nije bilo po volji.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    15. mart 2019 | 20:17

    Kalemegdan Kulturno dobro, spomenik kulture..., a ne pisete o srnavljenju Velikh stepenica, zarad cega??? Para!!!😭😭😭😭😭

  • Milos

    15. mart 2019 | 22:34

    Sta je bre sa vama beeeogradjanima? Sada ste najasili na Sombor da kao gradite neku stazu za bicikliste pa da secete platane?! E pa prvo nam resite rupe na putevima i ulicama. Sram vas bilo !!! Dodjite malo u Vojvodinu da vidite ravnicu a sve rupa do rupe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA