Vesić: Svi koriste eZUP osim građana Starog grada

Rukovodstvo Starog grada i dalje maltretira građane svoje opštine i ne dozvoljava im da koristite baze podataka kroz eZUP, već ih primorava da jedini u Srbiji nose dokumenta od šaltera do šaltera

  • 9

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je opština Stari grad jedina lokalna samouprava u Srbiji koja i dalje ne koristi informacioni sistem eZUP za razmenu podataka po službenoj dužnosti.

- Predsednik opštine Stari grad jedini je odgovorio Vladi Srbije da nema tehničkih mogućnosti da uvede ovaj sistem. Dakle, bogati Stari grad nema tehničkih mogućnosti i opremu, a siromašno Trgovište ili Crna Trava imaju - rekao je Vesić za Studio B.

On je rekao da je opština Stari grad u maju 2018. godine dobila od Vlade Srbije i Grada Beograda pristup u 23 različite baze podataka i baze osam državnih institucija koje je trebalo da stave na korišćenje građanima, kako bi na jednom mestu dobijali sva dokumenta bez čekanja.

- Rukovodstvo Starog grada i dalje maltretira građane svoje opštine i ne dozvoljava im da koristite baze podataka kroz eZUP, već ih primorava da jedini u Srbiji nose dokumenta od šaltera do šaltera, od kancelarije do kancelarije. Dakle, građani u svim opštinama u Srbiji mogu da koriste ovaj sistem, a građani Starog Grada zbog nesposobnosti predsednika opštine Marka Bastaća, ne mogu - rekao je Vesić.

Građani u svim opštinama u Srbiji mogu da koriste ovaj sistem, a građani Starog Grada zbog predsednika opštine Marka Bastaća, ne mogu, rekao je Vesić-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

On je istakao da je do sada, zahvaljujući vladi i premijerki Ani Brnabić do sada u Srbiji preko eZUP-a napravljeno 1,4 miliona usluga, što znači da su građani dobili 1,4 miliona dokumenta na jednom mestu i bez čekanja.

Procenjuje se da su građani ostvarili na ovaj način oko 4 miliona evra uštede, istakao je Vesić i dodao da je najveća dobit za građane što nisu gubili dragoceno vreme.

- Bastać se ponaša se kao divljak i huligan koji uništava državnu imovinu, lomi table za oznakama za parkiranje, preti nadležnim državnim organima da će da ruši objekte za koje je regularno izdata građevinska dozvola, uništava sportski centar ''Milan Gale Muškatirović koji samo za struju, vodu i grejanje duguje preko 90 miliiona dinara i reketira producente koji snimaju reklame i filmove terajući ih da mimo budžeta uplaćuju donacije privatnim fondacijama - rekao je Vesić.

On je dodao da ”takav čovek očigledno nema vremena da uradi nešto dobro za građane svoje opštine, ali ima vremena da se uništava Stari Grad”.

- Građani Starog Grada treba da ga pitaju zašto zbog njega nemaju pogodnosti kakve imaju svi drugi građani naše zemlje - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA