≫ 

Beograđanin upecao soma na Adi Ciganliji: Kad je izvukao neman iz vode, video je da je pravi džin od preko 2 metra (FOTO) (VIDEO)

Stručnjaci za podvodni svet na Adi Ciganliji i ranije su tvrdili da u jezeru ima somova i od skoro stotinak kilograma

  • 12

Ako ste mislili da je na Adi Ciganliji nemoguće uhvatiti neku veću ribu, imamo sliku koja dokazuje da ipak jeste. Jedan Beograđanin uspeo je da upeca soma od skoro dva metra i više desetina kilograma.

Pred brojnom publikom pecaroš je uspeo iz jezera, uz pomoć prijatelja, da izvuče soma, a od prolaznika je nagrađen velikim aplauzom. Nakon tradicionalne fotografije sa ulovom za pamćenje, pecaroš je ribu vratio u vodu.

Inače, stručnjaci za podvodni svet na Adi Ciganliji i ranije su tvrdili da u jezeru ima somova i od skoro stotinak kilograma, ali da su potpuno bezopasni po kupače.

- Somovi u jezeru su znak da je voda dobra i kvalitetna, jer da nije ne bi mogli toliko da porastu, ali oni neće napasti ljude. Može samo da vas ubode neki cverglan, zato što ima bodlje koje nisu baš prijatne i imaju malo otrova, ali neće vas bocnuti ako ga ne dirate.

Samo veliki tolstolobici mogu biti malo opasniji jer se oni umrtve i ako im priđete blizu, uplaše se i malo vas ćušnu, udare. Njih preko dana nema, te noću treba pripaziti - rekao je jednom prilikom Aleksandar Hegediš, savetnik za upravljanje ribolovnim resursom u Savskom jezeru.

VIDEO: Klinci izvukli neman od 2,5 metra iz Jadranskog mora

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Corso Como

    19. mart 2019 | 17:53

    Bravo Care, jedini gospodin koji sam pročitao da je vratio ribu nazad. Dao bih ti nagradu da sam Gradonačelnik.

  • Cika Velja

    19. mart 2019 | 17:51

    Izasao da se malo proluftira,koji put zabaci...i eto...ulov zivota! Kao pecaros pecarosu,sve cestitke!!! A i riba dalje pliva!

  • Naki

    19. mart 2019 | 18:31

    A ne,ne,više Adu ne preplivavam😛😛😛😛

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA