Završen deo radova u Knez Mihailovoj: Zamenjene su ploče kod Palate Albanija, a evo šta će tek da se radi

U drugom delu centra grada menjaće se asfalt i vodovodne instalacije

  • 4

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević izjavio je danas da su radovi na rekonstrukciji dela Knez Mihailove ulice kod Palate Albanija su završeni, ploče su zamenjene, a urađena je čvršća i kvalitetnija podloga kako bi sve bilo dugotrajnije.

- Jedan broj ploča je ispucao zbog velike frekvencije građana, ali i zbog završetka zimske sezone, temperaturnih razlika i posipanja soli. Deo problema dolazi i zbog toga što određeni broj ljudi ovuda prolazi svojim kolima što ćemo pokušati da rešimo postavljanjem potapajućih stubića koji će omogućavati ulazak u ovaj deo ulice samo stanarima i vozilima hitne službe - rekao je Nikodijević za TV Pink.

On je rekao i da se u ovom delu grada radovi odvijaju na nekoliko mesta i precizirao da se završava prva faza radova na rekonstrukciji Trga Republike.

Neki radovi tek slede, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Kada budemo za nekoliko nedelja krenuli u drugu fazu rekonstrukcije, doći će do zatvaranja dela saobraćaja, kao i do pomeranja okretnice autobusa i trolejbusa o čemu će građani biti na vreme obavešteni - rekao je Nikodijević.

Kako je preneo gradski sekretarijat za informacije, on je naveo da se radi i kompletna rekonstrukcija Resavske ulice od Nemanjine do Višegradske koja podrazumeva zamenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija, novi asfalt i nova parking mesta.

Predsednik Skupštine grada je najavio i da će u prvoj polovini ove godine početi radovi na velikoj deonici - ulica 27. marta, Cara Dušana i Džordža Vašingtona - koje su u lošem stanju i biće kompletno rekonstruisane.

- Pokušavamo da ovim radovima nadoknadimo sve ono u čemu je Beograd zaostajao u prethodnih dvadesetak godina - naglasio je Nikodijević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urban Kan

    20. mart 2019 | 11:32

    Ploce nisu izdrzale zbog velike frekvencije gradjana?! Sramota,samo mrsavi ubuduce da setaju.

  • Goran

    20. mart 2019 | 13:02

    Sve je to lepo. Kada ce zgrada palata Albanija da promeni ime? To je pravo pitanje jer takvim nazivima nema mesta u Srbiji.

  • Ja

    20. mart 2019 | 12:15

    Eno ispred skadarlije 5metara ima da rade 2 meseca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA