≫ 

Loša vest pred početak leta: Od Slavije do Terazija moraćemo pešice, a zbog izgradnje nove mreže biće isečeno još stabala

Jedino će 31 ići od Slavije do Terazija

  • 3

Trolejbuska mreža u Beogradu uskoro će biti proširena, ali će linije biti skraćene. Predviđeno je da trole broj 19, 21, 22 i 29 ubuduće voze od i do Slavije, dok će deo od Slavije do Terazija biti pokriven samo autobusima na liniji 31.

Osim toga, planirana je i seča šest stabala na trasi buduće trolejbuske mreže, koja će služiti za vezu sa depoom Dorćol, jer trolejbusi neće moći da mu pristupaju putem preko Trga republike i Dobračine ulice.

Kontaktnu mrežu dobiće Nemanjina ulica (od Slavije do Kneza Miloša), kao i Gundulićev venac, a trebalo bi i da se ostvari veza Takovske i Poenkareove preko Cvijićeve, kako bi se definitivno ostvarila alternativna veza sa depoom.

Foto-ilustracija: Wikimedia/IIAleksandarII

Privremena okretnica koja će se graditi kod Palate Albanija neće služiti za redovan trolejbuski saobraćaj.

- Okretnica ispred Palate Albanija je privremenog karaktera i biće u funkciji dok se izvode radovi na Trgu republike, odnosno dok je za saobraćaj zatvorena Kolarčeva ulica. U tom slučaju će deo Terazija od hotela Balkan do Kolarčeve biti rezervisan iskljičivo za vozila javnog prevoza i tu će privremeno okretati autobuske linije 27 i 31, dok će trolejbuske linije biti privremeno skraćene do Slavije. To znači da trolejbuske linije neće okretati ispred Palate Albanija kako je ranije najavljivano - kažu u Sekretarijatu za javni prevoz.

Tendere za izgadnju nove mreže za put do depoa i tehničku dokumentaciju za taj projekat raspisala je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

UKLANJA SE 6 STABALA

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objasnili su da se na trasi buduće trolejbuske mreže nalazi ukupno 409 sabala.

Foto: Ilustracija: Pixabay

- Šest stabala se uklanja radi rekonstrukcije i povećanja radijusa krivina na pojedinim raskrsnicama. Tokom izrade dela projekta kojim se obrađuje ozelenjavanje, biće izvršeno snimanje, analiza i valorizacija postojećeg zelenila - poručuju iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Dva stabla su prečnika od 20 do 30 centimetara, tri stabla od 30 do 50 centimetara, a jedno stablo ima prečnik veći od pola metra.

VIDEO: Ovo je definitivan dokaz da promaja hoće samo na Slovene i pravoslavce

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DLZ

    21. mart 2019 | 19:14

    Ovi se po Beogradu ponasaju ko da su po bosanskim sumama.

  • Drvko

    21. mart 2019 | 18:55

    Samo seci drva😂 Poslusati pesmu od Ramba Beton samo beton

  • PETAR 1

    21. mart 2019 | 19:40

    Nekada su nas beogradjane od terazija do slavije pored trola vozili i autobusi marke "Leeuland". A sada ako zamenik kaze peske, nema price nego put pod noge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA