Vesić najavio da će Duško Radović dobiti spomenik na Tašmajdanu

- Duško Radović će dobiti spomenik, na inicijativu Studija B, a ideja je da bude postavljen na Tašmajdanu, i da u suštini bude dečje igralište - rekao je Vesić

  • 46

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je 49. rođendan Studiju B, istakavši da ta stanica predstavlja pravi servis građana koji dugi niz godina imaju veliko poverenje u tu medijsku kuću.

Vesić je, gostujući na Studiju B, podsetio da je ta stanica, ako se izuzme RTS, najstariji medij u zemlji.

- U ime Grada Beograda čestitam vam 49. rođendan. Studio B više nije gradsko preduzeće, jer je sada takav zakon, ali ova televizijska kuća teško može da se odvoji od Beograda, jer je u pitanju prava beogradska televizija. Kakav god da je formalni status Studija B, uvek će biti beogradska ''kuća'' - rekao je Vesić, a saopštila je Gradska uprava.

Kako je rekao, čuvati tradiciju Studija B, jednako je kao i čuvanje drugih beogradskih tradicija, poput FEST-a i Džez festivala.

Vesić je dodao da je Studio B uvek imao ljude koji su pokretali određene pozitivne stvari u Beogradu.

- Tu svakako mislim na Duška Radovića, koji je zajedno s grupom novinara ''Borbe'' 1970. godine osnovao Studio B, ali i na Ðoku Vješticu - rekao je Vesić.

On je najavio da će Duško Radović dobiti spomenik, na inicijativu Studija B, a ideja je da bude postavljen na Tašmajdanu, i da u suštini bude dečje igralište.

Foto: studiob.rs

- To bi bilo svojevrsno vraćanje duga Dušku Radoviću, ne samo zbog Studija B već i svega što je uradio za Beograd i srpsku kulturu - dodao je zamenik gradonačelnika.

Istakao je da su ideje Ðoke Vještice aktuelne i danas i da malo ljudi zna da su ideje za biciklističku stazu od "25. maja" do Ade Ciganlije, trka uz Beograđanku i maraton, kao i prolećno čišćenje grada potekle upravo od njega.

Vesić je naveo da je Studio B je vremenom stekao status servisa kojem se građani obraćaju zbog najrazličitijih problema ili aktuelnih događaja i da bi to trebalo da se neguje, jer predstavlja prednost u odnosu na druge televizije.

- Građani imaju poverenje u Studio B i veruju da je početak rešenja problema kada se prijavi ovoj medijskoj kući. Ðoko Vještica je u suštini mnogo puta samo prenosio sve ono na šta su mu sugrađani ukazivali u jutarnjem programu. Iako danas živimo u potpuno drugačijem vremenu, kada postoje društvene mreže i mnoštvo radio-stanica i televizija, snaga Studija B je izuzetno velika - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA