≫ 

Profesor, koji je ošamario dve učenice u beogradskoj gimnaziji, dao otkaz

Profesora čeka novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa, ali je on već sam zatražio otkaz

  • 48

Povodom incidenta koji se danas dogodio u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, kada je profesor fizike Z. O. nakon rasprave na času ošamario dve učenice drugog razreda oglasilo se i Ministarstvo prosvete.

Škola je o svemu odmah obavestila roditelje, policiju i školsku upravu, odnosno Ministarstvo prosvete.

Pozvana je i Hitna pomoć koja je pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede, dok je profesor zbog visokog pritiska i uzbuđenja u pratnji policije prevezen u Urgentni centar.

U Ministarstvu prosvete kažu da su obavešteni šta se dogodilo u Sedmoj beogradskoj gimnaziji. Navode da je profesor koji je ošamario devojčice podneo zahtev direktoru škole da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga.

- Profesor je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa (član 166. ZOSOV) - navode u Ministarstvu prosvete.

Incident se dogodio tokom trećeg časa gde su učenici nezadovoljni načinom ocenjivanja na kontrolnom zadatku tražili objašnjenje od Z. O. i koji su kriterijumi za ocenjivanje.

- Profesor je objašnjavao kriterijume ocenjivanja, a devojčica J. K. se nije složila sa njim i burnije je odreagovala. Profesor ju je udario, a kada je ustala drugarica da je zaštiti i ona je dobila šamar - kazala je pedagog Sedme beogradske gimnazije Dragica Kitanović.

VIDEO: Mogao je da zgazi troje dece na pešačkom prelazu kod škole

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Specijalna odeljenja

    18. april 2019 | 20:24

    Na kraju će deci predavati samo oni nastavnici i profesori koji nisu imali kud, nego moraju da trpe današnje bahate i bezobrazne učenike. Ne branim nasilje, ali postaje neizdrživo raditi u školi. Ko god ima šta drugo da radi, pobegne iz škole. Ne može se istrpeti da vas roditelji konstantno potcenjuju, vređaju, prete vam da ćete izgubiti posao ako ne date veću ocenu njihovom detetu. A kakva su deca danas, pitajte nekog nastavnika ili profesora kojeg poznajete. U zbornici za vreme odmora nastavnici se samo žale jedni drugima šta su doživeli na času. Nekoliko nevaspitanih učenika teroriše ceo razred. Za njih treba napraviti specijalne razrede, da ne budu oštećena ona deca koja žele da uče od ovih koji dolaze da prave nered. I njihove bi roditelje onda valjda bilo sramota da su im deca u specijalnim odeljenjima, pa bi se više pobrinuli kakva su im deca.

  • Vladimir Dj

    18. april 2019 | 19:51

    Nema nikakvih sumnji da je nedopustivo samarati ucenike. Ali, ne znam zasto, mogu zamisliti kako su coveka doveli do ludila. Za male pare. Profo, bezi iz ove zemlje!

  • Peđaa

    18. april 2019 | 20:16

    Pravda za gospodina profesora!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA