≫ 

Detaljan spisak zatvorenih ulica i izmenjenih linija gradskog prevoza: Centar Beograda neprohodan do ponoći

Najbolja, ali sigurno i najopterećenija, svakako će biti Takovska ulica

  • 41

Zbog današnjeg mitinga, koji je zakazan za 18 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, još od sinoć u 22.00 za saobraćaj su zatvoreni Trg Nikole Pašića, Dečanska (od Trga Nikole Pašića do Terazijskog tunela) i Vlajkovićeva (od Kosovske do Dečanske), i tako će ostati sve do danas u ponoć.

Dakle, više nije moguće iz Ulice kneza Miloša, ili iz Bulevara kralja Aleksandra, preko “standardnog koridora” otkako su počeli radovi na Trgu republike, spustiti se na Dorćol ili ka Bulevaru despota Stefana. Zbog toga će dodatne gužve biti u preostalim alternativnim saobraćajnicama - Takovskoj i Ruzveltovoj.

U popodnevnim časovima u Beogradu se očekuje zatvaranje ulica Kneza Miloša i Takovske, a u jednom trenutku biće onemogućen i saobraćaj na Brankovom mostu. Očekuje se da će stići oko 3.000 autobusa iz svih krajeva zemlje, a njihov priliv očekuje se već oko 13:30.

Predviđeno je da jedan deo autobusa bude parkiran u Bulevaru kralja Aleksandra, ali će većina biti parkirana na strani Novog Beograda i u zoni Savskog trga.

Glavni pravci kretanja biće auto-put kroz Beograd, odnosno most "Gazela" i most na Adi, koji će biti funkcionalan za one koji prelaze iz starog dela grada prema Novom Beogradu i obrnuto.

Od 13.30 časova biće zatvoren Bulevar Nikole Tesle na delu od Karađorđevog trga do Ulice Ušće, u oba smera, dok će Ulica Ušće na delu od Bulevara Nikole Tesle do Brankovog mosta biti zatvorena od 14 časova.

U vremenu od 13.45 časova, Ulica Vladimira Popovića na delu od Ulice Jurija Gagarina do Starog sajmišta biće zatvorena u oba smera, a od 14 časova biće obustavljen saobraćaj u Bulevaru Milutina Milankovića od Ulice Milentija Popovića do Tošinog bunara u oba smera.

U vremenu od 13.45 časova, saobraćaj će biti obustavljen u Bulevaru umetnosti od Bulevara dr Zorana Đinđića do Bulevara Milutina Milankovića. U popodnevnim satima, od 16.30 sati, tokom kretanja učesnika skupa, doći će do privremene obustave saobraćaja u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, Ulici Brankovoj i na Zelenom vencu.

Od 14.30 časova za saobraćaj će biti zatvorena Ulica kneza Miloša i deo Takovske ulice do Ulice 27. marta u oba smera, a Savska i Sarajevska ulica od Drinske do Nemanjine biće zatvorena od 14.45 sati.

Nemanjina ulica od Savskog trga do Slavije biće zatvorena za saobraćaj od 14.45 sati, dok će od 14 časova saobraćaj povremeno biti obustavljen u Bulevaru kralja Aleksandra, od Trga Nikole Pašića u pravcu Batutove ulice.

Trg Nikole Pašića zatvoren je za saobraćaj do ponoći.

PROMENE U GRADSKOM PREVOZU

Velike promene danas je pretrpeo i javni gradski prevoz, pa će sedam linija saobraćati izmenjenim trasama.

* Linija 27 - u smeru ka gradu: Bulevar kralja Аleksandra – Takovska – Svetogorska – Makedonska - Braće Jugovića – Trg republike. U smeru ka Mirijevu: Trg republike – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Takovska - Bulevar kralja Аleksandra...

* Linije 24 i 26 - u smeru ka gradu: Bulevar kralja Аleksandra – Takovska – Svetogorska – Makedonska - Braće Jugovića - Francuska i dalje redovnom trasom. U smeru ka Braće Jerković: Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Takovska – Bulevar kralja Аleksandra...

* Linije 37 i 44 - u smeru ka gradu: Kneza Miloša – Takovska – Svetogorska – Makedonska - Braće Jugovića - Francuska i dalje redovnom trasom. U smeru ka Sajmu: Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Takovska – Kneza Miloša...

Miting menja i trase gradskog prevoza, Foto: Telegraf

* Linija 58 - u smeru ka gradu: Kneza Miloša – Takovska – Svetogorska – Makedonska - Braće Jugovića – Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom. U smeru ka Železniku: Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Takovska - Bulevar kralja Аleksandra ...

* Linija EKO1 - u smeru ka Novom Beogradu: Bulevar kralja Аleksandra – Takovska – Svetogorska – Makedonska – Dečanska – Terazijski tunel i dalje redovnom trasom. U smeru ka gradu: Terazijski tunel – Nušićeva – Makedonska – Svetogorska – Takovska - Bulevar kralja Аleksandra...

Ovo je, međutim, samo prvi deo zatvorenih ulica i izmenjenih trasa linija javnog gradaskog prevoza. Kako organizatori najavljuju više od 100.000 ljudi iz cele Srbije, jasno je da će u popodnevnim satima biti zatvoreni i delovi Bulevara kralja Aleksandra, Takovska, Kneza Miloša, Terazije...

OVO SU ALTERNATIVE

U prepodnevnim satima, dok ne dođe do šireg zatvaranja centralnih gradskih ulica, vozači će imati ipak na raspolaganju nekoliko alternativa.

Najbolja, ali sigurno i najopterećenija, svakako će biti Takovska ulica kojom će se i gradski prevoz spuštati ka Džordža Vašingtona, odnosno Bulevaru despota Stefana. Druga opcija vam je da napravite širi luk, Beogradskom ili Ruzveltovom ulicom, pa dalje u željenom pravcu.

Konačno, tu je i "kalemegdanska obilaznica". Ako idete ka gradu možete Karađorđevom (zbog radova je jednosmerna ka Kalemegdanu) i Pariskom ka Dorćolu ili u suprotnom smeru Tadeuša Košćuška, Pariskom i Pop Lukinom ka Brankovom mostu.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navigator

    19. april 2019 | 16:32

    Da ste svi ovako aktivni za rad na njivi mi bi bili medju vodecima,ali posto smo glavnii po neradu onda pravac skupstina na miting

  • @#$

    19. april 2019 | 15:11

    A sta da radimo mi koje politika ne interesuje? Da se selimo iz grad? Otisao bi ja sa porodicom negde na odmor kada bi znao do kada ce sve to mitingovanje da traje. Jedni mitinguju uvece, drugi preko dana, pa dokle bre vise?

  • Милан

    19. april 2019 | 16:12

    Чија ли је памет смислила да се град блокира у по бела дана? Зна ли та памет да неко мора и да ради док се митингаши шеткају по граду и блокирају га?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA