≫ 

Učenica je profesoru fizike izgovorila jednu rečenicu, posle koje joj je on odmah opalio šamar! Detalji o skandalu u Sedmoj beogradskoj

Profesor je, nakon sukoba sa učenicima, zbog visokog pritiska i uzbuđenosti, u pratnji policije odveden u Urgentni centar

Profesor osamario ucenicu Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Haos koji je nastao u Sedmoj beogradskoj gimnaziji, kada je profesor gimnazije ošamario dve učenice, nastao je, navodno, jer se J. K. (16) pobunila zbog ocene na kontrolnom. Stvari su se tada potpuno otrgle kontroli, a kako đaci iz ovog 2/3 kažu, to nije prvi prvi put da je profesor imao takve ispade. Oni su do detalja opisali šta se tačno desilo u četvrtak na času.

- Nastao je opšti haos. Imali smo fiziku kao treći čas u prvoj smeni, J. K. se bunila zbog ocene na kontrolnom i govorila profesoru Obradoviću kako njegov način ispitivanja nije u redu. Obradović je dreknuo da je nemirna i da se smiri, a revoltirana devojčica ga je upitala kakav je on autoritet da viče na nju. Onda joj je zalepio šamar, toliko jako da je zamalo pala! Tada su dečaci skočili u njenu odbranu i jedan od njih mu je udario šamar, ali je Obradović nakon toga nasrnuo na još dvoje đaka. Bilo je užasno, devojčice su vrištale - rekao je jedan od učenika koji je prisustvovao celom incidentu i dodao da su sa profesorom Obradovićem već dugo imali probleme:

- On je mnogo čudan, nekad dođe na čas i bude mnogo miran, ne konstatuje nikog od nas, a nekad samo viče, a čak je šutirao stolove! Očigledno je da je imao problem sa kontrolom besa. Neki su se žalili da ih sreće po hodniku i iz čista mira im stavlja ruku na rame, a to je radio na času. Više puta smo se žalili direktoru na njega.

Foto: Pixabay

Iz Ministarstva prosvete kažu da je nakon ovog incidenta nastava u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ubrzo normalizovana, kao i da je Hitna pomoć pregledala učenike i konstatovala da nemaju povrede.

- Profesor je, zbog visokog pritiska i uzbuđenosti, u pratnji policije odveden u Urgentni centar. Takođe je podneo zahtev direktoru da mu se raskine radni odnos iz ličnih razloga. On je prekršio član 111. i 112. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja u obrazovnim ustanovama, kojim je zabranjeno fizičko, psihičko, socijalno, seksualno, digitalno i svako drugo nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje učenika, za šta su predviđene novčana kazna, udaljenje sa rada ili prestanak radnog odnosa - rečeno je u Ministarstvu prosvete.

Direktor Sedme beogradske gimnazije Miroslav Markićević ističe da oni u školi ne tolerišu nasilje i da ovaj profesor neće raditi sa učenicima do okončanja postupka.

- Čuli smo metež u učionici, sišao sam s pomoćnicom direktora, ni na kraj pameti nam nije palo da je profesor mogao da udari učenicu! Za nama je došla i školska policajka, koja je odvojila profesora od učenika. Odmah smo zvali policiju, Hitnu pomoć i odeljenskog starešinu, koji nam je pomogao i odmah stupio u kontakt s roditeljima. Kada smo napustili učionicu, sa đacima je ostao školski pedagog da bi mogli da popričaju. Profesor je rekao da mu je jasno šta je učinio i da oseća grižu savesti - rekao je Markićević.

VIDEO: Tinejdžer se iživljava nad drugom u Domu, a učenici navijaju

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • тхеиксфајлс

    19. april 2019 | 10:46

    Наравно, креће сада клеветање, паковање и пласирање лажи у циљу оцрњивања професора и што драстичније казне, а формирање слике у јавности како су се ученици ни криви ни дужни нашли на тапету "чудног" професора. Поред тога што је закон неупитно на страни деце, спиновање ће их додатно заштити, а овог човека изврнути руглу и вероватно одредити добрим делом неку драконску казну, можда чак и затворску...Србија и њена деца.

  • notorious

    19. april 2019 | 10:45

    Da li će učenici koji su udarali profesora biti kažnjeni?

  • Ludilo

    19. april 2019 | 12:34

    Pravda za profesora!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA