"Deda ne bi umro da je lift radio i da nije morao da pešači do 7. sprata": Komšije oplakuju stanara iz potkrovlja

Stanari oplakuju komšiju koji je zbog pokvarenog lifta pešačio do 7. sprata, pa umro

  • 7

Čovek koji je u nedelju preminuo u Gandijevoj ulici, jer je morao da pešači do potkrovlja zgrade u kojoj nije radio lift, imao je 88 godina i s mukom se penjao do svog stana, ispričao nam je jedan od komšija čije ime je poznato redakciji.

Kako kaže, čovek je morao da ode po hleb, a kod kuće ga je čekala jedva pokretna žena, koja takođe ima 88 godina.

- On ne bi umro da nije morao da se penje stepenicama. Čovek je morao da ide po hleb, šta je mogao da radi? Neka ga nose na duši... Na gornjim spratovima su stariji ljudi i nama je lift od životne važnosti - kazao je on.

Lift ne radi od petka, a kada su primili poziv, objašnjava naš sagovornik, radnici "Gradskog stambenog" su došli, ali lift nisu popravili.

- Oni su ga samo podigli sa prvog sprata u prostor između petog u šestog i nisu mogli da ga poprave. Posle su ponovo došli. Redovno zovemo kada se lift pokvari, postoje listinzi poziva - kazao je on.

Lift je star koliko i zgrada, tridesetak godina i često se kvari. Zgrada ima šest spratova i potkrovlje.

HITNA BRZO REAGOVALA

Kako kaže naš sagovornik, Hitna pomoć došla je ekspresno i sve su učinili da pomognu čoveku, ali u tome nisu uspeli.

- Pitanje je koliko je on tu ležao pre nego što ga je taj momak zatekao - priča komšija.

GRADSKO STAMBENO: IMALI SMO TRI POZIVA OVE GODINE

Kako navode u "Gradskom stambenom", smrt čoveka na stepenicama je nemili događaj, a lift koji nije radio je veoma star.

- Ističemo da je spomenuti lift star 36 godina i da tokom tog perioda nije nikada remontovan. Ove godine su na spomenutoj adresi evidentirane tri prijave na osnovu kojih je stručna služba preduzeća uredno izlazila na teren i lift je svaki put zaticala u normalnom pogonu - navode u "Gradskom stambenom".

Kako kažu, 20. aprila su ponovo dobili prijavu i odmah reagovali.

- Stručna služba preduzeća je odmah izašla na teren i nakon detaljnog pregleda lift je isključen iz pogona zbog problema koji je nastao tako što je napukao kontakt na prilaznim vratima koji je s vremena na vreme pravio prekid u radu lifta. Napominjemo da je ovakvu vrstu kvara moguće uočiti samo kada je lift u zastoju. Do juče kvar je otklonjen i lift je pušten u rad - navode u ovom preduzeću.

(M. Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG_Upravnik

    23. april 2019 | 21:28

    Kao neko ko zna pitam zasto Stambebo godinama uzima novac za odrzavanje zgrada sa liftom a da sami kazu,u konkretnom slucaju,da lift nikad nije remontovan?! Dakle legalno kradu novac gradjanina! Evo jos podpitanje,sta je sa krovom u Njegosevoj 30 koji prokisnjava gde stanarima ulazi voda i gde se mesecima oglusujete o pozive? Ajde da cujem Stambeno? Ocete jos? Ajde! Sta je sa Makedonskom 26 ili 28 ne znam tacno broj gde su oluci toliko truli da je to neverovatno? Ocete jos?! More.

  • Fedor

    23. april 2019 | 21:08

    Da li je u zgradi bilo komšija mlađe dobi da ljudima kupe hleb ili druge namirnice, ako se znalo da lift ne radi? Tužna je kinstatacija da bi bio živ da je lift radio.To je opravdanje za naš egoizam?

  • sasa

    23. april 2019 | 21:15

    imaju li upravnika zgrade , da li su spremili pare za remont lifta. kapitalizam je gospodo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA