≫ 

Bahati investitor ponovo ugrozio stanare na Savskom vencu: Košava po ulici nosila limove i građu koje je ostavio na gradilištu (FOTO) (VIDEO)

Stanari u ovoj ulici već godinu dana ne mogu da odahnu

  • 5

Ko se juče i danas zadesio na oštini Savski venac u Ulici Aleksandra Stamboliskog, morao je da preskače i kao u Matriksu izbegava opasne limove koje je vetar gonio po ulici. Jednako zahtevne manevre morali su da izvode i vozači jer se na ulici našlo sve ono što je ozbiljno ugrožavalo bezbednost prolaznika. Ti limovi i sva ostala građa "došli" su sa nelegalnog gradilišta, koje već godinu dana pravi ozbiljne probleme stanarima ulice. Napominjemo da je investitor u poslednjih 10 dana doterao gomilu ilegalnog materijala na gradilište i pokidao traku kojom je ono bilo zapečaćeno.

Osim što nam je investitor već godinu dana nepoznat, ni sada se nije udostojio da se pojavi na gradilištu i ukloni opasnu građu, ali i nadoknadi štetu vlasniku kuće čiji se potorni zid srušio zbog njegovog bahatog zidanja. Nije se osvrnuo ni na to što je sa druge strane vlasnici placa ušao čitav metar u posed.

Preganjanje sa ovim anonimnim investitorom traje još od 19. avgusta prošle godine. Tog dana je našoj redakciji stigla prva prijava od zabrinutih stanara iz pomenute ulice. Plašila ih je nelegalna gradnja stambene zgrade, koja je započeta bez dozvole, a koja je pretila da pokrene klizište u celom naselju i ugrozi njihove kuće, ali i živote.

Opasni limovi koji su do julče ograđivali gradilište, sada su na pešačkoj stazi/ Foto: Nikola Tomić

Naredne dane provodili smo, uglavnom, na ovom gradilištu, pokušavajući da utvrdimo kako se neko toliko osilio da bez dozvole i uprkos zabrani Građevinske inspekcije i Komunalne policije, bez pardona, obavlja radove. Već tih prvih dana došlo je do mnogobrojnih problema, a oni traju i do dana današnjeg.

Prekinuto, nastavljeno, prekinuto, nastavljeno - tako bi, ukratko, glasio opis svih nelegalnih zbivanja u Ulici Aleksandra Stamboliskog. U prevodu: kad bi se naša ekipa tih dana pojavila na gradilištu i uključila kameru, radnici bi se spakovali i otišli. Stanari iz okolnih kuća javljali bi nam kasnije da su se ti isti radnici vraćali i nastavljali s poslom čim bismo se mi udaljili. Nekoliko njih je investitor čak postavljao da stoje u okolnim ulicama i javljaju ukoliko bi videli da se približavamo.

U jednom trenutku smo čak na gradilištu iznenadili muškarca koji je, najverovatnije, desna ruka investitora, ako ne i on sam. Zatekli smo ga u trenutku kada je radnicima govorio šta i kako da rade. Pretpostavljate, odbio je da razgovara sa nama, iako je ubeđivanje trajalo 40-ak minuta.

Prvom komšiji urušen je potporni zid/ Foto: Nikola Tomić

Naglašavamo da su se radovi od početka izvodili bez table sa informacijama ko stoji iza svega. Zapravo, jedina tabla koja je stajala sve vreme je ona na kojoj je pisalo: "ZATVORENO GRADILIŠTE", a koju je postavljala Građevinska inspekcija. Naglašavamo i da inspekcija prvo ujutru zalepila zabranu na gradilište, a da bi papir magično nestao sa gradilišta u roku od nekoliko sati, ako ne i pre. Kratko i jasno rečeno, investitor je dva puta kidao traku i nastavljao sa radovima.

Pored toga što na gradilištu nije bilo table o podacima investitora, nije bilo informacije ni šta se gradi na pomenutoj lokaciji. Prema informacijama iz katastra, do kojih je Telegraf došao, kao vlasnik se pominje izvesni Manojlović Miljan. Tokom boravka na terenu saznali smo da je dotični gospodin u inostranstvu, pa nije u mogućnosti da dođe i reši problem, te objasni o čemu je reč.

Nijedan papir nije toliko često lepljen i skidan kao ovaj/ Foto: Telegraf

U međuvremenu, vlasniku prve kuće do gradilišta se srušio potporni zid. Gradnja je nastavljena, ali investitor se nije udostojio ni da ukloni nered koji je ostavio sa sobom, a gradilište je ostalo ograđeno, ali ne i zapečaćeno, sa jasnom namerom: da se radnici okupe s dolaskom lepših dana i da se nastave nelegalne radnje.

Pa se vi usudite proći ovom ulicom kad duva vetar i sve leti okolo/ Foto: Nikola Tomić

Stanari u ovoj ulici nisu uspeli da odahnu već godinu dana. I dalje strepe od nastavka radova. Čak i da oni ne budu nastavljeni, iza bahatog investitora ostao je krš, tačno na sredini ulice, koji ruži okolinu i, s vremena na vreme (kao poslednja dva dana) ugrožava sve.

Armatura se slobodno kotrlja ulicom/ Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Investitor ne odustaje, opet nastavak nelegalne gradnje na Savskom vencu, uprkos zabranama

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjeljka

    24. april 2019 | 16:41

    Nista cudno,evo i kod mene u Mirijevu.... Zidaju ko ludi.Nicu zgrade preko noci,kao pecurke. Kosava danima nosi kese,pesak,plasticne flase koje su ostavili radnici,stiropor i kuglice od istog lete na sve strane,pa imam utisak kao da je decembar i da napolju veje sneg.

  • Racki

    24. april 2019 | 20:47

    Di je da dodjem da uzmem

  • Vukodlak

    24. april 2019 | 20:42

    A kome ima te da se zalite?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA