Pupinov most otkad postoji kao da je duže bio u mraku nego što je bio osvetljen. Pitali smo nadležne kada će konačno vozači videti put pred sobom

Izabran je najpovoljniji izvođač, koji će nakon pribavljanja garancija, osiguranja i polisa i uvođenja u posao imati rok 180 dana da okonča radove

  • 13

Vožnja noću Pupinovim mostom i delom magistralne tangente protiče već mesecima u mrklom mraku. Put sa tri trake u jednom smeru, već izlaskom iz Zemuna, osvetljavaju samo farovi automobila. Naročito ukoliko vozite prema propisima, do 50 kilometara na sat, prolazi vas jeza kada se niotkuda pojavi neki "ljubitelj" brze vožnje.

Poteškoće na čak 10 kilometara postoje već više od godinu i po dana, a iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda (Beolend) u decembru 2018. godine rečeno je da javno osvetljenje nije u funkciji zbog obijenih i opljačkanih trafostanica.

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izvela je radove na sanaciji dve trafostanice, tako da je javna rasveta sada uspostavljena na Zrenjaninskoj petlji, dok je na Pupinovom mostu u završnoj fazi osposobljavanje sistema. Direkcija je pokrenula i postupak za raspisivanje tendera za sanaciju i preostalih trafostanica duž Severne tangente - navedeno je u saopštenju koje je prosledio Beokom 25. decembra 2018. godine - navedeno je iz Beolenda.

Obilaznica će konačno zasijati nakon sanacije oštećenih trafostanica, sudeći prema najavi ove gradske službe. Trenutno, kraj je aprila, stiglo se do izabranog izvođača. Sledi papirologija, a kada se izvođač "da u posao" ima 180 dana da ga završi.

Foto: Telegraf

- U toku je javna nabavka za sanaciju 10 trafostanica, među kojima je i 8 koje se nalaze uz Severnu tangentu (preostale dve se nalaze u privrednoj zoni Gornji Zemun, uz novosadski auto-put). Do sada je završeno prikupljanje ponuda, izvršena je njihova evaluacija i doneta odluka o najpovoljnijem izvođaču. Sledi potpisivanje ugovora, pribavljanje bankarskih garancija i polisa osiguranja i zatim uvođenje izvođača u posao, koji će imati rok od 180 dana da završi sanaciju - rečeno je

Radovi će obuhvatiti montažu bravarije i žaluzina, popravku betonskih trotoara i staza, ugradnju razvodnog bloka za trafostanicu jačine 10kV sa svom pratećom opremom, kao i tehnički pregled objekata, izradu projekta izvedenog stanja i prijem i stavljanje objekata u redovan pogon.

Pupinov most otvoren je 2014. godine. Radovi na mostu Zemun–Borča počeli su krajem oktobra 2011. godine. Dugačak je dugačak 1.482 metara, širok 29,1 metara i visok 22,8 metara. Glavni raspon mosta je dug 362 metra.

(M.Ro.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    25. april 2019 | 22:02

    E ja bih se prijavio sa svojim drugarima da dezuram kad postave osvetljenje, pa kad se pojave lopovi da ih odmah spustim da se rashlade u Dunavu. Osvetljenje ce raditi 100 god, a da ni sijalica ne pregori!

  • Pera

    25. april 2019 | 22:05

    Dok oni zavrse papirologiju opet ce neko poginuti... koliko vidim opet nece biti video nadzora, kladim se u moju glavu da ce trafo biti opet pokraden u roku od 3 meseca

  • ns

    25. april 2019 | 22:09

    Postoje solarne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA