Nova akcija za čistiji Beograd: "Gradska čistoća" postavila PVC kante ispred restorana u Beton hali, sada su kafedžije na potezu

Na ovaj način, "Gradska čistoća" želi da podigne svest o značaju reciklaže i zaštite životne sredine

  • 1

JКP "Gradska čistoća" uklonila je danas kontejnere za odlaganje komunalnog otpada u čuvenoj Beton hali, stecištu elitnih restorana, i postavila moderne PVC kante. Na ovaj način, "Gradska čistoća" želi da podigne svest o značaju reciklaže i zaštite životne sredine, i da podseti kafedžije koje su njihove obaveze u tome.

- Uklonili smo one naše klasične kontejnere od 1,1 kubika i postavili ove nove PVC kante od 240 litara. Radi se o plavim i zelenim kanatama, zelene su za komunalni otpad a plave za reciklažni. Želimo da podstaknemo pravne subjekte koji raspolažu velikom količinom ambalažnog otpada da ga recikliraju na pravi način - navodi Milena Milošević, pr "Gradske čistoće".

Kako kaže, svaki od pravnih subjekata ili lokal dobiće dve zelene i dve plave kante.

JKP Gradska čistoća Nove PVC kante, Foto: Telegraf.rs

- Svakog jutra, oni samo treba da iznesu te kante ispred svojih lokala i naše preduzeće će ih isprazniti. Podsećam da su svi pravni subjekti dužni da imaju ugovor o pravilnom odlaganju ambalažnog otpada, a mi to odlaganje vršimo bez bilo kakve nadoknade - dodaje Milošević.

Mihailo Dosković, direktor sektora za deponovanje i reciklažu JKP "Gradska čistoća" napominje i da će se posebne akcije u vezi sa reciklažom sprovoditi za najmlađe.

- Do 1. septembra planiramo da podelimo reciklažne kante svim vrtićima i svim osnovnim školama kako bi deca stekla naviku da već na kućnom pragu odvajaju reciklažni od komunalnog otpada. To je najbolji način da učinimo Grad što lepšim da zaštitimo životnu okolinu i da nam naši najmlađi sugrađani pomognu u tome - priča Dosković.

(M. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    7. maj 2019 | 14:45

    Već sutra će ti kontejneri da se istope od zara od cigareta ili iz šporeta. Na nama spasa, primitivizam je zaposeo Beograd odavno. Tuga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA