Ikona cara Nikolaja, osveštana u sobi u kojoj je ubijena porodica Romanov, stigla u Žarkovo (FOTO)

Prvi pravoslavni hram u Srbiji u koji će ikona doći je hram Vaznesenja Gospodnjeg

  • 5

Ikone svetog cara-mučenika Nikolaja Romanova stigla je u sredu 8. maja 2019. u 23 časa u Hram Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu.

Ikona Cara Nikolaja o kojoj je reč je ikonopisana po narudžbi Salehardske eparhije 2017. godine i osveštana je u takozvanoj "sobi streljanja" Hrama-na-krvi u Jekaterinburgu 2018. u dane spomena na 100 godišnjicu streljanja Svete Carske porodice Romanov.

čudotvorna ikona cara nikolaja romanova

Osveštana je u takozvanoj "sobi streljanja" Hrama-na-krvi Foto: Telegraf.rs

U jesen 2018. godine ikonu su proneli po severnim gradovima i selima Jamala, probijajući put (kolima, snegohodima, helikopterima) u dužini od 600 km i više.

Sada po blagoslovu Arhiepiskopa Salehardskog i Novourengojskog g. Nikolaja donose ovu ikonu u Srbiju, u znak poštovanja prema srpskom narodu i kao simbola zajedničkog stradalnog istorijskog puta srpskog i ruskog naroda.

čudotvorna ikona cara nikolaja romanova

Doček ikone ispred hrama u Žarkovu Foto: Telegraf.rs

Prvi pravoslavni hram u Srbiji u koji će ikona doći je hram Vaznesenja Gospodnjeg u Žarkovu, ispred koga je doček ikone uprilične u sredu u 23 časa.

(Telegraf.rs/Vaznesenjska.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. maj 2019 | 08:35

    DA NIJE BILO CARA NIKOLAJA I PORODICE ROMANOV KAO I CARSKE RUSIJE DANAS NEBI BILO SRBINA NA BALKANU I EVROPI!!! VECNA HVALA I SLAVA !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA