≫ 

Vanredan tehnički pregled za sva vozila javnog prevoza zbog nesreće na Zvezdari: Prevoznici imaju rok do 31.maja

"U slučajevima kada se dogode saobraćajne nezgode poput ove, izdavanje naloga za ekspertizu i dodatno utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila je deo istražnog postupka"

  • 4

Sekretarijat za javni prevoz uputio je danas vanredni zahtev svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se vrši prevoz putnika, izjavio je gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević povodom jučerašnje saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika „Ariva litas” na liniji 20.

- To uključuje i obavezni vanredni dijagnostički pregled motora sa akcentom na rizik od nastajanja pojave "iberture" na motoru, za svako pojedinačno vozilo. Izveštaje, odnosno, dokaze o obavljenim pregledima vozila potrebno je dostaviti Sekretarijatu za javni prevoz - precizirao je Vasiljević.

On je podsetio da je 17. aprila svim prevoznicima koji učestvuju u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada upućen dopis kojim je ukazano da u cilju bezbednosti saobraćaja i putnika u javnom prevozu, prevoznik ima obavezu da poštuje odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i da je poštovanje zakona obavezno kako od vozača zaposlenih kod prevoznika tako i od samih prevoznika.

sudar zvezdara autobus nesreca saobracajna Foto: Telegraf

- Osnovnim ugovorom i aneksima ugovora potpisanim sa prevoznicima definisano je da je prevoznik dužan da konstantno održava vozni park u stanju kojim će se postići bezbedno i kontinuirano pružanje usluga prevoza u skladu sa zakonom, Odlukom o javnom linijskom prevozu putnika na teritorija grada Beograda i potpisanim ugovorom. U slučajevima kada se dogode saobraćajne nezgode poput ove, izdavanje naloga za ekspertizu i dodatno utvrđivanje tehničke ispravnosti vozila je deo istražnog postupka koji vode nadležni državni organi koji se bave utvrđivanjem činjeničnog stanja tokom sprovođenja sudskog postupka - zaključio je Vasiljević.

VIDEO: Mesto nesreće na Zvezdari i izlačenje autobusa koji se zakucao u magacin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    9. maj 2019 | 13:23

    Pa kad bi realno i posteno se vrsio tehnicki pregled bilo bi samo deset posto na ulici

  • Laki

    9. maj 2019 | 13:32

    Jel to važi i za GSP Beograd firmu. Ako jnu počnu da proveravaju osta GSP sa par buseva u svakom pogonu...

  • Dragan vozac.

    9. maj 2019 | 21:11

    Posaljite sve autobuse na tehnicki u svajcarsku videcete da ni 10% nebi prosli jel su to sve krsevi u srbiji se tehnicki radi delimicno i selektivno a radnici koji rade na tehnickom su nestrucni ne samo za autobuse nego i za auta da obave preglede.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA