≫ 

Skandal u Beogradu: Pijani vozač došao po đake da ih vozi na ekskurziju (FOTO)

Direktorka škole nam je spustila slušalicu. Dva puta. Kaže da je sad vreme popodnevne dremke i da ne može da komentariše sporni događaj

  • 45

Zbog pijanog vozača, kojem je, kako nam je potvrđeno, pronađeno 0,34 promila alkohola u krvi, đaci Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga nisu mogli da pođu na svoju dvodnevnu ekskurziju, koja je planirana juče, u sredu u 8 sati ujutru.

Kod vozača Tomislava R. (46) u sredu u 7.20 ujutru policija je rutinskom kontrolom pronašla 0,34 promila alkohola na polasku, nakon čega je isključen. Oko 9 sati je došao novi vozač.

- Trebalo je juče da krenu u 8.00 sati na dvodnevnu ekskurziju sedmog razreda. Ispred škole smo bili u 7.20 sati. Vozač je pijan dovezao autobus, nije prošao alko-test. Tada smo čuli da ne može da se krene. Pokušali su da nam podvale priču da je stopirano zbog jedne devojčice koja neće ići, pa moraju da pišu novi izveštaj - ispričali su nam roditelji.

OŠ Vladislav Petković Dis, Veliki Mokri Lug, autobus Foto: Telegraf

Osamdesetoro dece višesatno je sedelo u autobusu, dok nije došao drugi vozač, koji je prošao proveru i konačno su krenuli. Međutim, tu nije kraj očaju ekskurzije.

- Kasnili su na sve moguće. To je tura Zlatibor, Šarganska osmica, gde je trebalo da imaju ručak do 16 sati, a stigli su u 17.30 pa deca nisu ni ručala, a uplatila su. Jutros su ih izbacili u 7 .00 iz hotela, šetali su po planini. Sad se vraćaju na ručak, kreću kada obiđu Zlatibor - dodaju roditelji.

Glavni koordinator ugostiteljskog objekta Nebojša Mladenović ipak tvrdi da su đaci imali ručak i da su ovi navodi potpuno netačni.

- Deca su došla, sa malim zakašnjenjem. Ručali su, čak su i dezert pojeli i nastavili dalje - ističe Mladenović.

VREME JE ZA DREMKU

U Osnovnoj školi za Telegraf.rs rečeno je da direktorka nije u školi, jer je na ekskurziji, kao i da ne mogu dati podatke o navedenom događaju.

Pozvali smo direktorku škole Lidiju Nikolić, koja je odbila bilo kakav odgovor, dvaput spustivši slušalicu.

OŠ Vladislav Petković Dis, Veliki Mokri Lug, autobus Autobus nije mogao da krene zbog pijanog vozača; Foto: Telegraf

- Zovete u pogrešno vreme - rekla je Nikolić kada smo je prvi put pozvali. Na pitanje zbog čega je pogrešno vreme, odgovorila nam je:

- Vreme popodnevnog odmora je od 14 do 17 sati - odgovorila je.

Na objašnjenje da je zovemo zbog učenika koji imaju problem na ekskurziji, spustila nam je slušalicu.

Pošto je i dalje radno vreme i radni dan, a i sa nama je razgovorala u 13.31 sat, pozvali smo je podsetivši je na ove činjenice, a ona je bez ijedne reči ponovo  okončala razgovor.

OŠ Vladislav Petković Dis, Veliki Mokri Lug, autobus Đaci su kasnili na sve; Foto: Telegraf

AGENCIJE NEGIRAJU

Iako je zvanično ptovrđeno da je vozač Tomislav R. imao 0,34 promila alkohola u krvi, agencije i dalje to negiraju!

- Ekskurzija je otišla, nije naš autobus, ali mi smo organizatori - rekli su za Telegraf.rs iz agencije "Miveks".

Iz vršačkog Alenik prevoznika, čiji su autobusi, kažu:

- Nije autobus isključen zbog pijanog vozača nego zbog nepoštovanja papirologije, jer je trebalo da se vozač odmori - rekli su nam ovde, uprkos onome što se zaista desilo pre polaska na ekskurziju.

VIDEO: Autobus jurca 110 kilometara na sat po Ibarskoj magistrali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    9. maj 2019 | 16:42

    Ukinite ekskurzije !

  • Ivan

    9. maj 2019 | 15:41

    Kad stigao da se napije u 08h ujutru? A drugo 0,3 promila nije bas pijanstvo ali svakako ne moze da vozi decu sa alkoholom u krvi.

  • Dexon

    9. maj 2019 | 15:47

    Gospodin dotični vozač je profesionalac i on u svakom trenutku mora da ima nultu toleranciju tj.0,00% alkohola u organizmu...to treba da znaju i kvazi firme koje zapošljavaju bilo koga za vozača.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA