≫ 

Gužve u Beogradu: Zbog kiše se stvarale kolone autobusa u jutarnjem špicu (VIDEO)

Kiša je usporavala vožnju u gradu

  • 80

Najsporija vožnja je ovog jutra bila na Gazeli, Autokomandi i Pančevačkom mostu, ne samo zbog brojnih vozila koji koriste ove prelaze, već i činjenice da zbog kiše i klizavih kolovoza automobili kreću sporije. Sve je uglavnom normalizovano oko 10 sati, ali zbog kiše saobraćaj je i dalje usporen u pojedinim delovima grada.

Na mostu Gazela intezitet saobraćaja bio je pojačan ka starom delu grada, dok se do Novog Beograda stizalo bez problema. Gužve se sa Autokomande prostirale prema svim prilaznicama, a kako su javljali čitaoci Telegrafa, kolona se formirala od naselja Vojvode Stepe, pa do sve do Autokomande.

beograd gužve

Gužve u Beogradu Printkskrin: Google maps

- Od stana do Komande me deli svega dva kilometra. U tramvaju sam, a bukvalno se nisam pomerila od stana već 10 min - javila je naša čitateljka jutros i dodala da ovakvu gužvu još nije videla.

U Ulici vojvode Stepe bila je formirana kolona duga oko dva kilometra, a kako su javljali čitaoci, "ništa nije mrdalo 30 minuta".

gužva beograd

Ulica vojvode Stepe Foto: Telegraf

Pančevac se takođe prelazi veoma sporo, a vozila više stoje nego se kreću, ne samo na mostu, već i na okolnim prilaznicama.

- Već 25 minuta pokušavamo da prođemo Bulevar despota Stefana. Autobusi su se nanizali jedan za drugim i formirali kolonu. Sve stoji - pišu čitaoci Telegraf.rs

gužva beograd

U Bulevaru despota Stefana stoje kolone autobusa Foto: Telegraf

Nedaleko odatle, čitaoci nam javljaju da preko 20 minuta prelaze samo Južni bulevar. Mnogi od njih napuštaju vozila javnog prevoza, te nastavljaju peške ja Hramu i Slaviji.

Gužve su izazvale veliku nervozu među putnicima, koji besne zbog još jednog kašnjenja na posao. Psovke se najčešće mogu čuti u autobusima, koje putnici masovno napuštaju i nastavljaju peške, no čak i kada izađu iz vozila, neretko slete pravo u jednu od bara koje kiša ostavlja ulici.

gužva beograd

Pravo u baru Foto: Telegraf

Saobraćaj je pojačan i na Novom Beogradu u Ulici Ivana Ribara, a dok se u okolini Resavske ulice i Kliničkog centra, zbog aktivnih radova, vozila usporeno kreću, te je tu lakše upastu u špic.

gužva beograd

Niz Južni bulevar za preko 20 minuta Foto: Telegraf

 

 

Ipak, kiša u Beogrdu ne pravi ni približno problema koliko u Bosni i Hercegovini, gde reke odnose mostove, a jedna opština je evakuisana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trange-frange

    14. maj 2019 | 09:37

    Nista novo, 70% ljudi ne zna da vozi, kada pada kisa kao da padaju stene, svaka susa sela u auto, a ne poznaju 3 saobraćajna znaka! A, vi gospodo iz vlasti samo dozvoljavajte da nicu zgrade kao pecurke, ne mogu svi da zive u Bg, fizicki vise nema gde! Beograd je bio pravi kada su bili skorašnji praznici!

  • ON

    14. maj 2019 | 09:18

    Pa kad svi hoće da žive u Beogradu.

  • Drekavac

    14. maj 2019 | 10:36

    Jadna bijeda, cetvlroclana porodica cetiri auta pa zujanje po gradu ko muva bez glave, otkud guzva sad radi li iko ista ili se samo voza? Koliko kukate svima bi vam dao po pet maraka al opet kad pogledam vecina vas voza auta poprilicno nova... a da i smijenite taj HMZ zato sto kisa nije pocela u 17:00 i Vucica sto je dozvolio da pada kisa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA