Pet puta veće kazne za bahate vozače: 25.000 dinara za parkiranje na šinama, pešačkom prelazu...

Ova odluka usvojena je na sednici Skupštine grada Beograda

  • 12

Na sednici Skupštine grada Beograda usvojena je izmena odluke o komunalnom redu koja će omogućiti da bahati vozači plaćaju kaznu pet puta veću nego do sada.

Prema toj izmeni, vozači koji se parkiraju na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu, u parkovima i pešačkim zonama plaćaće kaznu od 25.000 dinara.

bahato parkiranje Ovako ne treba da se parkirate, čak iako imate novca da platite kaznu, Foto: Facebook/Moj Beograd dušu ima

Osim toga, odbornici su usvojili i nekoliko predloga urbanističkih planova, među kojima su i plan za "Park prijateljstva" na Ušću kojim će se regulisati svi sadržaji koji će se nalaziti u tom parku, plan za tunel koji će povezivati savsku i dunavsku padinu, kao i plan koji se odnosi na izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Velikom Selu, prenosi Tanjug.

Takođe, usvojene su i izmene i dopune odluke o snadbevanju toplotnom energijom koje predviđaju da se, u slučaju temperatura nižih od 12 stepeni i ukoliko nije u toku remont, grejanje može uključiti i posle 3. maja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sremax

    16. maj 2019 | 17:35

    evo danas u rumi policijski auto parkiran celo pre podne ispred tehnomanije glavna ulica preko staze za bicikle ... . i i i

  • Miloš

    16. maj 2019 | 17:18

    Ajmo sendvičari... bravo za vesića koji je predložio ovo. Nisam pravnik, ali me interesuje da li mogu ovakve kazne da se naplaćuju ako su nam plate 250 eura, realne plate. Možda postanem bajatović jednoga dana pa mi bude smešna kazna od 25000 din. Pozdrav za sve borce koji guraju od 01 do 01.

  • Лицемер

    16. maj 2019 | 17:48

    Нека износ казне буде 10% од каталошке вредности непрописно паркираног моторног возила. Неком је 25000 мизерија.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA