≫ 

Šokantni slučajevi šverca na srpskoj carini: 118 paketića kokaina u stomaku, toster od 300.000 dolara, glava zaštićenog vuka, škorpije i zmije (FOTOGRAFIJE)

Neki od najbizarnijih primera koji su srpski carinici doživeli prikazani su sinoć u Beogradu

  • 13
Noć muzeja, carina

Foto: Shutterstock, Telegraf

Neverovatne priče sa carisnkih punktova i iskustva carinika pokazuju na šta su sve ljudi spremni kako bi prošvercovali ono što su zamislili. Od prepariranih životinjskih glava, rogova, napitaka od zmija i škorpija, kokaina, do skupocenog nakita. Međutim, još nestvarniji je način na koji su šverceri to pokušali da prenesu.

Neki od najčudnijih i bizarnijih primera koji su srpski carinici doživeli prikazani su sinoć u Beogradu.

SATOVI OD 300.000 DOLARA

Početkom januara 2018. godine mladić (23) iz Beograda pokušao je iz Amerike da prokrijumčari osam skupocenih satova optočenih rubinima. Prilikom skeniranja prtljaga, u njegovom koferu su se satovi odmah videli, međutim, nije ih bilo jednostavno pronaći.

Tek kada je kutija sa korišćenim gril-tosterom, koja je bila među garderobom ponovo skenirana, a aparat rasklopljen, u njemu su otkriveni satovi ukrašeni sa 374 rubina, vredni od 35.000 do 91.000 dolara. Mada su bili zaista vešto sakriveni, umotani u platnenu krpu, pa u foliju, nisu mogli promaći iskusnom oku carinika i zracima skenera poslednje generacije.

Noć muzeja, carina

Foto: Telegraf

118 PAKETIĆA KOKAINA U STOMAKU

Putnica "RAV" državljanka Bolivije, doputovala je 30.11.2010. godine iz Santa Kruz de la Sijera-Bolivija preko Sao Paola i Ciriha u Beograd. Nakon pregleda prtljaga i ličnog pretresa, putnica je na osnovu indicija odvedena na VMA gde joj je ultrazvukom pronađeno da je u stomaku imala sakriveno 118 paketića ukupne težine 1,1 kg kokaina.

Noć muzeja, carina

Foto: Telegraf

EGZOTIČNI NAPITAK OD ZMIJA I ŠKORPIJA

Tokom rutinskih kontrola putnika na beogradskom aerodromu carinici su u više navrata imali priliku da se suoče sa čudnim sadržajem njihovih kofera. Mnoge od njih onemogućili su da kao suvenir sa turističkog putovanja iz neke od azijskih zemalja u Srbiju unesu egzotični napitak u koji su utonjene zaštićene vrste zmija i škorpija. Nažalost, putnici obično ne vode računa o tome da je za prenos takve robe preko granice neophodna posebna dozvola.

Noć muzeja, carina

Foto: Telegraf

DROGA U AFRIČKIM STATUAMA

Suveniri koje putnici donose sa egzotičnih putovanja su za carinike oduvek krajnje neuobičajena stvar, međutim na ovim figurama iz Afrike danas se obučavaju novi naraštaji carinskih službenika.

U njima je davnih '80. godina na prelazu Gradina izvesni Afrikanac neuspešno pokušao da prošvercuje heroin. Da bi iz njih bila izvađena droga, morale su biti potpuno razbijene.

Nakon restauracije, zadržane su da bi polaznicima carinskog kursa služile kao primer neverovatnog mesta na kom se može kriti droga.

Noć muzeja, carina

Foto: Telegraf

GLAVA ZAŠTIĆENOG VUKA IZ RUSIJE

U koferu ruskog državljanina koje je 19. avgusta 2016. godine doputovao letom iz Moskve našla se preparirana glava zaštićene vrste vuka (Canis lupus). Carinici su mu ovaj trofej oduzeli i predali nadležnoj inspekciji, jer se on preko granice može preneti samo uz posebnu CITES dozvolu koju putnik nije posedovao.

Zbog toga je kažnjen novčanom kaznom, dok je glava vuka trajno oduzeta i predata Prirodnjačkom muzeju u Beogradu.

Noć muzeja, carina

Foto: Telegraf

Noć muzeja, carina

Još jedan primer bizarnog pokušaja šverca; Foto: Telegraf

Svi ovi slučajevi prikazani su na održanoj "Noći muzeja", a posetioci su detaljno gledali sve načine na koji su se šverceri dovijali. Nezamislivo je kako su neki od njih pokušali da prenesu robu u vrednosti od 300.000 dolara, praveći taktike koje su zatekle i same carinike.

VIDEO: Mi smo išli po benzin u Rumuniju, a pogledajte šta rade ovi likovi

(S.Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    19. maj 2019 | 14:09

    Ja sam 2010 prenio preko carine 20 rolexa u tulumbe

  • Raška

    19. maj 2019 | 14:19

    Trebalo bi snimiti emisiju kao sto ima na National Geographic kanalu

  • Marko cg primorje

    19. maj 2019 | 15:52

    Ko je bio u Baru..zna za trajekt Bar-Bari..2012..prenijeli smo 5kg zlata u djonovima cipela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA