Impresivna Film & Art zona Beogradskog manifesta

U okviru petog Beogradskog manifesta po prvi put na veoma kreativan, ambiciozan i svrsishodan način predstaviće se Film&Art zona

  • 0

Beograd će od 24.do 26. maja, na Kalemegdanu, biti centar filmskih festivala, publika će moći da uživa u preko 20 značajnih filmskih ostvarenja kroz promociju bioskopa i filmske umetnosti. Program počinje u petak 24. maja sa Bašta Festom i filmom “Noć u Tokorikiju” nagrađivane rediteljke Roxane Stroe, a 26. maja film“Brazilka”, autorke Sare Marković zatvara festival.

Osam značajnih filmskih festivala (Beldoks, Bašta Fest, Kids Fest, Filmski Festival Herceg Novi, Kino Mediteran, ZFF – Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Dokufest predstaviće svoj rad publici, upoznaće nas sa predstojećim programom i prikazaće nam višestruko nagrađivane, autorske kratkometražne, dugometražne, dokumentarne kao i animirane filmove iz svoje selekcije. Prateći program čine panel diskusije na temu filma, tribine, predavanja i radionice ulične umetnosti.

Taurunum boy_trailer from Jelena Maksimovic on Vimeo.

Ideja je da se film i kinematografska estetika približe svima, da se stvori interakcija, i ne samo poslovna i esnafska saradnja, već da nove generacije publike otkriju umetnički film na prvi način i zavole ga.

Tema ovogodišnjeg Beogradskog Manifesta je očuvanje životne sredine i reciklažaa Film & Art zona će kroz umetnički pristup, skrenuti pažnju spojiti umetnike, filmske radnike, street art- iste, dizajnere, profesionalce u kulturi i studente, mlade i stare da svesno i budno sarađuju u trenutku u kom nam je planeta prezasićena svega. Maja Halilovic koja dolazi iz Sarajeva ce održati predavanje na ovu temu i značaju biodizajna u modnoj i tekstilnoj industriji za očuvanje životnog prostora i okoline.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA