Oformljena radna grupa za izgradnju metroa: Evo ko se nalazi u timu koji će razgovarati sa Kinezima

Na spisku su i predstavnici “Infrastruktura železnice Srbije”

  • 3

Vlada Srbije obrazovala je Radnu grupu za realizaciju projekta “Izgradnja beogradskog metroa” čiji je zadatak da s kineskom kompanijom “Power Construction Corporation of China” pripremi prihvatljiva tehnička, komercijalna i finansijska rešenja za realizaciju ovog projekta, objavio je Službeni glasnik.

Predsednica radne grupe je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, a zamenici su ministar finansija Siniša Mali i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Radna grupa ima sedam članova, a pored predstavnika ministarstva infrastrukture i Gradske uprave Beograda, tu su i predstavnici “Infrastruktura železnice Srbije” ad.

Interesantno je da se na spisku ljudi koji će biti u našem timu ne nalazi gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZABORAVLJENI

    21. maj 2019 | 17:37

    Stanovnici dela Zarkova,Vidikovca,Petlovog i Labudovog brda,Ceraka ,Belih voda ,Rusnja,itd.su potpuno zaboravljeni posto trasa ide od Makiskog polja?Kada se bude gradio metro necemo biti zaboravljeni samo kada ga budemo i mi finansirali.Zato molimo da se ispravi ova nepravda i takodje ispravi predvidjena linija tako sto bi prosla i kroz nase krajeve koji imaju neuporedivo vise potencijalnih korisnika od Makiskog polja.

  • Rade

    21. maj 2019 | 14:41

    Samo ne dozvoliti Francuzima da grade METRO!!!

  • MILAN

    28. maj 2019 | 00:10

    Što se ne produži metro linija do to je par kilometara a mnogo bi značilo Sremčice ovom naselju gravitiraju naselja duž Ibarske magistrale Velika Moštanica i cela opština Barajevo,opstina Lazarevac itd.mislim da je neophodno prodziti liniju metroa do naselja sremcica jer za to ima uslova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA