"Moskva i Beograd imaju zajedničku prošlost, lepu sadašnjost i skupa planiraju budućnost": Vesić se sastao sa delegacijom iz Rusije (FOTO)

- Beograd i Moskva su bratski gradovi - rekao je Vesić

  • 1

Saradnja Beograda i Moskve je svakodnevna i to nije samo "slovo na papiru", izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji se u Starom dvoru sastao sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskva koju predvodi perfekt Vladimir Goverdovski.

- Beograd i Moskva su bratski gradovi. Mi imamo potpisano mnogo sporazuma sa gradovima sa kojima sarađujemo, ali mislim da je možda najispunjeniji sadržajima sporazum koji smo potpisali sa Moskvom - rekao je Vesić nakon sastanka kome su prisustvovali predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović.

Goran Vesić sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskva koju predvodi perfekt Vladimir Goverdovski

Nikola Nikodijević, Goran Vesić i Vladimir Goverdovski - Foto: Tanjug/Beoinfo

Ta saradnja se, dodao je Vesić, ne ogleda smo u formalnim susretima već u veoma sadržajnoj kulturnoj saradnji, sportskoj...

- Trenutno se u Moskvi lije spomenik Stefanu Nemanji, osnivaču srpske države, koji će sledeće godine biti postavljen na rekonstruisanom Savskom trgu. Preko puta Skupštine grada imamo spomenik ruskom caru Nikolaju Romanovu - podsetio je Vesić.

Istakao je da su Rusi ostavili veliki trag u našem društvu, što između dva rata što posle Drugog svetskog rata, i da se na svakom koraku može videti uticaj ruske kulture i društva.

- Imamo zajedničku prošlost, imamo lepu sadašnjost i srećni smo što zajednički planiramo našu budućnost -  dodao je Vesić.

Goran Vesić sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskva koju predvodi perfekt Vladimir Goverdovski

Vladimir Goverdovski, Goran Vesić i Nikola Nikodijević - Foto: Tanjug/Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da je saradnja Beograda i Moskve odlična i dodao da veliku zahvalnost za takvu saradnju dugujemo, pre svega, gradonačelniku Moskve Sergeju Sobjanjinu.

- On nas je u najtežem trenutku kada smo došli 2014. godine u Grad, podržao i konkretnim stvarima, ali i politički, i omogućio nam da mnoge stvari sprovedemo u Beogradu uz njegovu podršku - rekao je Nikodijević.

Dodao je da sa Moskvom imamo potpisane sporazume koji su omogućili beogradskoj privredi mnogo veće učešće na ruskom tržištu, da se u nekoliko godina intenzivne saradnje utrostruči izvoz beogradske privrede u Rusiju, kao i da se veliki broj novih tehnologhija koje se koriste u Moskvi primeni u Beogradu.

Vladimir Goverdovski je zahvalio domaćinima na pozivu i dodao da su odnosi Beograda i Moskve na vrlo visokom nivou i da je saradnja uspostavljena u više oblasti.

Goran Vesić sa delegacijom Centralnog administrativnog okruga Moskva koju predvodi perfekt Vladimir Goverdovski

Nikola Nikodijević - Vladimir Goverdovski - Foto: Tanjug/Beoinfo

- Ovo je drugi put da sam u Beogradu, u poslednjih godinu dana, i moram da priznam da se vidi da je Beograd lepši i da se u njemu puno gradi - da se vide rezultati rada - dodao je on.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović je izrazila zadovoljstvo što su partnere iz Moskve primili predsednik Skupštine grada i zamenik gradonačelnika, sa ciljem unapređenja saradnje.

- Tema susreta i posete predstavnika Centralnog okruga Moskve je usmerena ka sportu i turizmu - rekla je ona i dodala da će gosti iz Moskve sutra prisustvovati sajmu sporta u Topčiderskom parku.

Vujović je dodala da su sa njima u delegaciji i čuveni novinari iz Moskve koji će praviti reportažu o Beogradu i opštini Savski venac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA