Privodi se kraju rušenje "anoreksične" zgrade: Građena je isključivo noću i u vreme praznika, svi su joj se smejali, a sad nestaje ciglu po ciglu

Još je 16. maja 2018. godine zabranjena gradnja, ali je izostalo rušenje jer je morao prvo da se raspiše tender o izvođačima radova

  • 1

Rušenje najtanje zgrade u Beogradu, nelegalno podignute i poznate kao "slim" ili "plazma" ubog širine od svega tri-četiri metra, polako se privodi kraju.

Zgradu koju neki zovu i "tost", podignutu u ulici Svetozara Zorića na Medaković padini na Zvezdari, od samog početka gradnje pratile su je razne priče, poput one da nema građevinsku dozvolu, do toga da se gradi na klizištu.

Još tada su se komšije žalile da je gradnja počela za vreme praznika, da su radnici gradili isključivo tokom noći, a da su se danju sklanjali kada su dobijali dojave da će doći inspekcija. Da stvar bude gora, građena je na nesigurnom terenu i pretilo joj je urušavanje. Investitor je tada tvrdio da nema razloga za strah jer je građeno sve po parametrima.

Rušenje mršave zgrade

Rušenje mršave zgrade u početnoj fazi, Foto: Telegraf

Nakon opšteg interesovanja javnosti, nadležni su posle detaljne provere utvrdili da investitor nema građevnsku dozvolu. Naime, tada je naglašeno da su se "radovi izvodli bez adekvatne građevinske dozvole, zbog čega je tog istog dana naložena obustava svakog daljeg rada."

Tako je 16. maja 2018. godine zabranjena gradnja, ali je izostalo rušenje jer je morao prvo da se raspiše tender o izvođačima radova.

Konačno u aprilu ove godine stigli su bageri, ali se rušenje nije dogodilo tada, već nekoliko dana kasnije jer je jaka košava ometala radove. Sada, kada se vreme stabilizovalo, komšije se nadaju da će rušenje biti sprovedeno u potpunosti i da će agonija oko ove zgrade biti završena.

VIDEO: Rušenje "anoreksične" zgrade na Zvezdari

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    27. maj 2019 | 18:11

    Stvarno, hajde sto nema dozvolu. Ali kome je mislio da proda ovakve stanove?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA