Sadnja u parku Ušće u znak sećanja na Gandija

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, ambasador Indije u Srbiji Subratom Batačardži i generalni drektor JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd Slobodan Stanojević zasadili su tri stabla u znak sećanja na 150 godina od rođenja Mahatma Gandija u parku Ušće. Događaju je prisustvovao i v.d. sekretara Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš

  • 1

Gradonačelnik je istakao da se Beograd danas pridružio velikim gradovima u svetu koji su takođe, na ovaj način obeležili 150 godina od rođenja Gandija i tako podseća ljude na misiju koju je on imao.

Sadnja u parku Ušće u znak sećanja na Gandija Foto: Promo

On je naglasio da je Gandi ostavio dve glavne poruke, a to suživot u harmoniji sa prirodom i život bez nasilja i agresivnosti.

U vremenu kada su izražene klimatske promene vidimo važnost njegovih poruka, a ova tri stabla upravo to simbolizuju, da je neophodna harmonija sa prirodom ukoliko želimo da imamo srećniji i dugovečniji život na planeti – rekao je Radojičić i dodao da se često kao gradonačelnik seti njegovim mudrih pouka.

Sadnja u parku Ušće u znak sećanja na Gandija Foto: Promo

Ambasador Batačardži je podsetio sve na Gandijevo zalaganje za očuvanje prirode i skladan život u prirodi.

Ukoliko živimo u harmoniji sa prirodom, živećemo u harmoniji sa komšijama, narodima i celim svetom. Priroda je veoma važna i o svim globalnim problemima Gandi je govorio mnogo pre nego što su oni postali ovoliko izraženi – rekao je ambasador.

On je dodao da je veoma počastvovan učestvovanjem Grada Beograda u ovoj manifestaciji i istakao da je Srbija na visokom mestu na indeksu zelenila.

Sadnja u parku Ušće u znak sećanja na Gandija Foto: Promo

Nakon sađenja stabala gradonačelnik i ambasador su dali start biciklističke trke u kojoj je učestovalo 50 beogradskih đaka, a u znak podsećanja da se na taj način brine o ekologiji i živi zdravim životom.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    11. jun 2019 | 15:03

    Ko uvažava drvo, uvažava Gandija. Onog ko uvažava Gandija, voli čitav svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA