"Narod hladi miške i drži se za šipke": Čak i vozači na prste jedne ruke broje buseve gde radi klima

"Do kraja meseca se završava tender javne nabavke, gde će svi solarisi i niskopodni ikarbusi da se radi remont svih klima", glasi jedan od komentara

  • 6

Klime u gradskom prevozu čini se da postoje samo na papiru: svi niskopodni autobusi ih imaju, ali najčeće samo u onim najnovijima ona radi!

Doskora su "solarisovi" autobusi važili za "siguricu" kada je u pitanju hlađenje, ali ove godine klima je počela da zakazuje i u njima.

Ponadate se da ćete konačno malo odahnuti i sa +33 doći sebi na +22, a vi uđete u još veći pakao u kojem se na desetine ljudi znoji hladeći pazuhe držeći se za šipke.

Ali, putnici uđu i izađu, zaborave brzo na muke koje su prošli. A oni koji 8 sati sede za volanom i te kako pamte garažne brojeve autobusa u kojima radi klima.

Sima Šarik Printskrin: Youtube

Nadaju se, tako, da će baš njima zapasti neki u kojem neće baš morati da natope svoju uniformu znojem...

"Je l' ima neki solaris a da mu radi klima??? Pošto kaiš?" napisao je Sima Šarik, poznat kao jedan od "glasnijih" vozača na društvenim mrežama, ali i šaljivim video klipovima na račun svog posla.

"Ja znam za 3015 i 3080 da im je klima u fulu", glasio je jedan od odgovora.

A onda je krenula prava rasprava među vozačima na ovu temu.

Francusko pivo Blanc Foto: Promo

"Do kraja meseca se završava tender javne nabavke, gde će svi solarisi i niskopodni ikarbusi da se radi remont svih klima", glasi jedan od komentara.

Ako je to tačno, klime ćemo dobiti u septembru...

- Kasne sa tenderom, to je trebalo da se odradi april-maj, kako bi klime već sada bile u upotrebi, dok sve to odrade proći će polovina leta a vozila su užarena na temperaturama između 30-35 stepeni kojima su izložena između 11 i 16 časova - napisao je jedan od vozača.

Čuda se, ipak dešavaju, o čemu svedoči i ovaj komentar: "Videh jednog Solarisa na 27 da mu radi klima u petak".

I naše kolege danima se žale na problem sa vrućinom u autobusu, a jedan od njih čak je pričao kako se skuvao u "EKO1" autobusu.

NAJGORA MESTA - POZADI

Ako baš ne podnosite vrućinu, u širokom luku izbegavajte poslednja mesta u autobusu, takozvane "šarage" i ona ispred njih.

Tu se nalazi motor koji greke, a vreo vazduh u naletima izlazi iz zadnjeg dela autobusa.

Čak se i pod užari, tako da vožnja postaje nepodnošljiva.

(Mateja Beljan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • &

    13. jun 2019 | 19:51

    Kome idu pare od placenih karti? Da li neko treba da izgubi zivot da bi mozda neko razmislio?

  • Jagodinka Simonović

    13. jun 2019 | 17:28

    Bitno je da Bus Pljus šljaka, klima nije bitna u 21 veku. Leti greje, zimi hladi... To je BG GSP. Masno naplaćivanje, a usluga kao u filmu Ko to tamo peva.

  • Solaris

    13. jun 2019 | 19:44

    I nikom nista svi cute,i to je ok.pa hoce li neko nekada da odgovara za to sto se radi,toliko o snazi ove vlasti a i prethodne a bogami i buduce!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA