≫ 

Upravo je počelo suzbijanje komaraca iz vazduha u Beogradu, a evo kojim preparatom ih prskaju

Zaprašivanje će trajati do 21 sat

  • 6

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju će danas od 17 sati izvoditi akcije suzbijanja odraslih formi komaraca iz aviona na teritoriji Beograda.

Kako navode, lokacije na kojima će se akcije sprovesti su leva obala Dunava, od Pančevačkog mosta do Kovilova, Ratno ostrvo, leva obala Save, od Ostružničkog mosta do blokova, desna obala Save - Makiško polje, Umka, Ostružnica uz reku, Ada Ciganlija i Ada Međica, kao i Zabran u Obrenovcu.

Akcija suzbijanja komaraca će se vršiti do 21 sat, ukoliko vremenske prilike budu adekvatne.

Preparat koji se koristi pri prskanju iz aviona namenjen je za suzbijanje odraslih jedinki komaraca u otvorenom prostoru i to primenom sa zemlje iz uređaja za termalno zamagljivanje, kao i primenom iz vazduha, prskanjem iz aviona.

Vreme trajanja dejstva preparata koji će se koristiti za suzbijanje komaraca iz aviona, navedenog dana je 5 sati posle izvršenog tretmana. Kako kažu u Zavodu, u pitanju je preparat koji je registrovan i u korišćenoj koncetraciji deluje samo na komarce, brzo se slegne i bezbedan je po zdravlje ljudi.

U uputstvu za upotrebu ovog preparata stoji da je od dejstva potrebno zaštititi korisne medonosne pčele. Zato odgajivači pčela treba da preduzmu potrebne mere zaštite pčela i to zatvaranjem leta košnice i privremenim preseljavanjem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    14. jun 2019 | 17:06

    Smrt komarcima, zivela polj. avijacija

  • Bogdan

    14. jun 2019 | 17:09

    Pa kako zatvoriti pčele kad je temperarura skoro 40 idrzati ih 24 sata zatvorene

  • Dule

    15. jun 2019 | 00:14

    Oni su cini mi se prskali iz nekih aviona koji se ne vide i ne cuju...................

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA