≫ 

Počinje rekonstrukcija 4 beogradska bulevara: Trajaće 200 dana, u planu je novi trg i rasveta

Rekonstrukcija će trajati 200 dana i biće završena do 20. decembra

  • 11

Danas počinje rekonstrukcija četiri beogradska bulevara 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. Skoro 80 godina na ovim ulicama ništa ozbiljnije nije rađeno, objavio je na svom Fejsbuk profilu zamenik gradonačenika Goran Vesić.

Rekonstrukcija će trajati 200 dana i biće završena do 20. decembra. Radiće se u tri faze.

- Danas počinju radovi u prvoj fazi od Ruzveltove do Takovske u trajanju od 60 dana, odnosno do 20. avgusta. U drugoj fazi, koja traje 70 dana, radiće se rekonstrukcija od Takovske do Francuske ulice, a u trećoj fazi koja će trajati 65 dana radiće se od Francuske ulice do Ulice Tadeuša Košćuška - piše u Vesićevoj objavi.

Radi se kompletna zamena svih vodovodnih, kanalizacionih, toplovodnih, gasnih, telekomunikacionih i elektro-instalacija, od kojih su neke, kao vodovodne, stare i do 50 godina. Popločavaju se trotoari, menjaju potpuno šine, kontaktna mreža, a kolovoz se radi tako da može da izdrži opterećenje narednih 20 godina.

Biće ugrađena nova led rasveta, a 21 raskrsnica biće modernizovana novim semaforima i pokrivena kamerama. Na delu kod Palmotićeve, Hilandarske, Dalmatinske i Džordža Vašintona gradi se trg, a sličan trg će biti uređen na raskrsnici sa Tadeuša Košćuška.

- Tokom letnjih meseci, kada saobraćaj u Beogradu ima niži intenzitet i do 45 odsto, radiće se sve velike raskrsnice kod Starine Novaka, Takovske, Despota Stefana i Francuske. Sve ove raskrsnice, kao i ulice 27. marta i Kraljice Marije biće završene do 20. avgusta, a tokom radova uvek će biti prohodna po jedna traka za saobraćaj. To znači da će do 1. septembra biti rekonstruisane četiri velike raskrsnice, a biće pušten za saobraćaj Trg Republike i Karađorđeva ulica - navodi Vesić.

VIDEO: Prvi smo se provozali tramvajem preko Mosta na Adi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    15. jun 2019 | 11:40

    A BULEVAR PATRIJARHA PAVLA NA SVETI NIKAD

  • Dp

    15. jun 2019 | 11:18

    Shvatam da treba da se popravlja i gradi ali za ljude koji svakodnevno putuju ovo je 100% nehumanost prema građanima jer NEMATE REŠENJE koje ne ometa građane u odlasku i dolasku sa posla. Više ludaka na ulicama zbog pritiska koji se pojačava. Gde ste vi za vreme radova? Uđite u prevoz pa putujte na posao svakog dana pa onda nađite rešenje. Muka mi je što živim u ovom delu planete.

  • PETAR 1

    15. jun 2019 | 11:06

    Hvala, bilo je krajnje vreme da se popravi Cara Dusana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA