Vesić: Beograd počinje da gradi metro za godinu i po

Ideja o izgradnji metroa postoji još od 1981. godine, objasnio je Vesić

  • 14

Beograd će za godinu i po početi da gradi metro i to je najvažnija činjenica za građane, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Podsetio je da ideja o izgradnji metroa postoji još od 1981. godine i da je sadašnja vlast jedina od tada koja će uspeti u tome. Vesić kaže da je svaka prošla vlast obećavala metro, ali da ništa nije urađeno. Gostujući na Pinku, Vesić je rekao da je "najviše laži o izgradnji metroa iznosio Dragan Ðilas".

On objašnjava da se bivši gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas protivi izgradnji metroa samo zato što za vreme svoje vlasti nije uspeo da ispuni obećanja.

- Ðilas je na juče održanoj konferenciji rekao da će metro biti duplo skuplji nego što je on za vreme svoje vlasti planirao da bude - rekao je Vesić.

Navodi da sve što sadašnja vlast postigla i uradila i što planira da uradi je "merilo nesposobnosti prošle vlasti". On objašanjava da je 2012. Ðilas potpisao ugovor sa francuskom vladom kako bi francuska vlada donirala idejni projekat za metro i studiju izvodljivosti.

Goran Vesić, skupština grada Foto: Telegraf/Skupština grada

- Sve što smo mi uradili u pripremi izgradnje metroa, uradili smo na osnovu ugovora koji je tada potpisan - kaže Vesić.

Po idejnom projektu koji je urađen 2012. godine, linija metroa trebala je da bude duga 15 kilometara, od čega je osam trebalo da bude pod zemljom, a sedam nad zemljom i na toj liniji je planirano da bude 25 stanica.

- Mi govorimo o teškom, pravom metrou koju je projektovala ista kompanija. Linija ovog metroa biće duga 40,5 km, od čega prva linija će imati 21,3 km i 43 stanice, od čega će 40 stanica biti pod zemljom - rekao je Vesić.

Želja opozicije i Dragana Ðilasa jeste da, kako kaže Vesić, ni za vreme ove vlasti se ne napravi metro, samo zato što to oni nisu uspeli da ostvare.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • I mi postojimo mislite o tome

    16. jun 2019 | 15:25

    Molimo nadlezne da se ispravi predvidjena linija tako sto bi prosla i kroz nasa naselja koji imaju neuporedivo vise potencijalnih korisnika od Makiskog polja,Ade huje i sl.Zitelji dela Zarkova,a pogotovo Vidikovca,Petlovog i Labudovog brda,Ceraka ,Belih voda ,Rusnja,itd.su potpuno zaboravljeni posto trasa ide od Makiskog polja prema Banovom brdu potpuno zaobilazeci navedena naselja!? Mi cemo ga finansirati ,ali necemo imati privilegiju i da ga koristimo od ili do mesta boravka.Napravite fer resenje.

  • Rastko

    16. jun 2019 | 12:03

    I vlast i opozicija moraju uvek nesto da obecaju narodu da bi ostali tu gde jesu u svili i kadifi.

  • Rastko

    16. jun 2019 | 12:11

    U predizbornoj kampanji nasim glasnogovornicima SVE je dozvoljeno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA