≫ 

Svečani defile u centru Beograda: Ovako je obeležen Dan policije (FOTO)

Program je posebno prilagođen najmlađim sugrađanima koji će uz druženje sa policajcima i igru imati priliku da nauče osnove bezbednosti i upoznaju se sa ulogom policije

  • 2

Četa konjanika Policijske brigade i policijski orkestri Srbije i Slovačke danas su, u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, svečano prodefilovali Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana.

Dan Ministarstva unutrasnjih poslova Orkestri iz Srbije i Slovačke; Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tradicionalni defile, koji se godinama unazad održava u sklopu obeležavanja Dana MUP-a, izazvao je veliku pažnju kako najmlađih, tako i starijih sugrađana, a poseban utisak ostavio je nastup policijskog orkestra MUP-a Srbije, ali i njihovih kolega iz inostranstva.

Pripadnici MUP-a su na Kalemegdanu prikazali veštine, opreme i vozila koja koriste u radu. Građani su imali prilike i da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije, poput kriminalističke, helikopterske jedinice, graničara, itd.

Dan Ministarstva unutrasnjih poslova Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Manifestaciji na Kalemegdanu najviše su se obradovala deca koja su se igrala sa dresiranim psima, učili karate, upoznali se sa raznim sistemima odbrane, itd. Defileu i taktičko-pokaznim vežbama na Kalemegdanu prisustvovao je veliki broj građana.

Dan Ministarstva unutrasnjih poslova Foto: Tanjug/Dimitrije Goll
Dan Ministarstva unutrasnjih poslova Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Centralni događaj biće upriličen večeras Svečanom akademijom u Sava centru, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    16. jun 2019 | 15:17

    Srpski ponos zivi i zdravi bili, neka umru dusmani i ove poturice sa minusima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA