Alpinisti na garaži "Obilićev venac"

Nesvakidašnji prizor iznenadio je pre par dana sve sugrađane, koji su se zatekli ispred garaže „Obilićev venac“ – 5 alpinista je uz pomoć specijalne užadi „šetalo“ po fasadi garaže

  • 0
Sredjivanje garaze Obilicev venac Foto: Telegraf

Naime, prvi put od kada je garažaObilićev venacrekonstruisana,Parking servis“ je angažovao alpiniste, kako bi oprali panele i mrežu od inoksa od kojih se fasada sastoji.

Na visini od 24 m, rastvorom sirćetne kiseline, alpinisti peru elemente, zatim ih ispiraju mlazom vode i na kraju se vraćaju i brišu mekim krpama, kako bi paneli i detalji od inoksa dobili sjaj. Elementi se čiste kiselinom samo kada su u hladu, jer bi pod direktnom sunčevom svetlošću došlo do njihovog oštećenja. Alpinisti peru i stakleni deo krovnog pokrivača, jer nije dovoljno samo njegovo ispiranje kišnicom.

Sredjivanje garaze Obilicev venac Foto: Telegraf

Do sada je opran veći deo fasade garaže „Obilićev venac“ ka Obilićevom vencu i Ulici maršala Birjuzova, a sledi pranje i ka Kosmajskom prolazu.

„Parking servis“, pranje fasade garaže „Obilićev venac“, ukupne površine 4.500 m2, koje obavlja u sklopu redovnog održavanja, planira da završi do 20. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA