≫ 

Protest malih maturanata u Beogradu, drugi dan: "Ne ide nam škola, al' bićemo bogati" (FOTO) (VIDEO)

Učesnici protesta su prošetali do Predsedništva, a ovo su njihovi zahtevi

  • 32

Oko stotinu svršenih osnovaca okupilo se i danas ispred Ministarstva prosvete u Beogradu tražeći da se poništi mala matura i da im se omogući da se u srednju školu upišu na osnovu uspeha iz osnovne, nakon velikog skandala sa testovima koji su procurili u javnost uoči polaganja.

Protest maturanata Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oni su se okupili na trotoaru ispred ministarstva u Nemanjinoj ulici i nose transparent na kojem piše "Ukrali ste nam budućnost" i "Ne ide nam škola, ali bićemo bogati".

Protest maturanata Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Učenici traže da se ukine polaganje prijemnog ispita za srednje škole i tvrde da je ispit "pokraden i da nije legitiman".

Osmaci i studenti su ispred Ministarstva palili baklje, a pošto su predali zahteve, krenuli su iz Nemanjine ulice u protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije, preko Slavije i Terazija, i nazad, pred Ministarstvo.

Kako javlja izveštač Tanjuga, saobraćaj je od 13.00 sati blokiran u Nemanjinoj ulici, u delu od Resavske do Slavije.

Protest maturanata Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Oko 15.00 sati seli su na ulicu pred zgradom Ministarstva prosvete i poručuju da će tu biti i sutra, u isto vreme, sve dok ih ne primi ministar Šarčević.

Učesnici protesta su nosili srpske zastave i transparente ''Ostavke'', ''Ukrali ste nam budućnost'', ''Nećemo prijemni'', ''Ne ide nam škola, al' bićemo bogati''.

Za razliku od protesta u utorak, kada je odložen test iz matematike jer su u javnost "procurili" testovi, danas sa njima nema predstavnika roditelja.

Protest maturanata Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skup obezbeđuje nekoliko policajaca.

VIDEO: Protest zbog male mature u centru Beograda

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strela

    19. jun 2019 | 16:02

    Ovde u Srbiji cim neko ne dobije ono sto misli da treba (a pogresno u ovom slucaju) odma protesti jbt...Cekaj meni se krava nije otelila idemo na protest😂😂😂 Sve moze razgovorom... ali ocito da je ovde kriv covek koji je ujrao i prodao taj test i sad deca moraju ponovo da prepisuju joooj😂😂😂

  • Suza Kg

    19. jun 2019 | 16:02

    " Bravo" za roditelje raspuštene balavurdije. Da je moje dete izašlo na ulicu pitala bih se gde sam pogrešila u vaspitanju. Pa zar studenti i ova "slavna"opozicija nisu završili malu maturu??? Ako jesu zašto su sada sa decom na ulici? Policija da hapsi sve one koji decu podstiču na nasilničko ponašanje.

  • Messi

    19. jun 2019 | 15:19

    Naravno da ne ide skola kad ste razmazeni i bezobrazni , cim vas vidim u busu sve bi vas nalupao zbog ponasanja .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA