≫ 

Beograd pogodile najjače padavine još od 2014. Ovakve nepogode se ne mogu sprečiti, desiće se opet

Teško je reći gde bi naredno pljusak mogao da se dogodi, a teško je i prognozirati takve oblake

  • 7

Olujno nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je juče popodne Beograd. Vetar je ljuljao stabla, a zbog velike količine vode stvorene su gužve u saobraćaju. Brojne ulice su bile potpuno poplavljene. Najviše kiše palo je u Grockoj i Batajnici. U trenutku najjačeg pljuska palo je 30 litara po kvadratnom metru.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da ovakav pljusak nije uobičajen i da se javlja jednom u sedam, osam godina. Ukazuje da se dešava da se i jači pljusak dogodi i nekoliko dana kasnije na drugoj lokaciji.

- Manifestacije u Beogradu, međutim, nisu iste kao na otvorenom terenu, već su vidljivije - istakao je Todorović.

Nevreme, kisa, Beograd Juče baš niste želeli da budete pešak u Beogradu/ Foto: Telegraf

Teško je reći gde bi naredno pljusak mogao da se dogodi, a teško je i prognozirati takve oblake. Oni se, ukazuje Todorović, stvore u roku od pet do deset minuta.

I danas će biti nestabilno vreme, kao i prethodnih dana.

- Utešno je što ćemo sutra i u subotu imati daleko ređu pojavu pljusakova. Biće pretežno sunčano i malo toplije, sa temperaturom malo iznad 30 stepeni - naveo je meteorolog Todorović.

Između subote i nedelje i početkom sledeće nedelje opet sledi pad temperature, pljuskovi i grmljavina.

Nevreme, kisa, Beograd Foto: Telegraf

- Za naše prilike uobičajen je ritam od tri do pet suvih i toplih dana, pa tri do četiri promenljivih sa pljuskovima. Ne mogu reći da ih neće biti, pitanje je koliko često - rekao je Todorović.

Sve do 25. juna na snazi je upozorenje Republičkog meteorološkog zavoda na pljuskove sa gradom. U petak i subotu imaćemo daleko ređu pojavu pljusakova, biće pretežno sunčano i malo toplije. Između subote i nedelje i početkom sledeće sedmice opet sledi pad temperature, pljuskovi i grmljavina.

VIDEO: Stravično nevreme potopilo Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PETAR 1

    20. jun 2019 | 11:02

    Sreca za beogradjane da imaju odlicnu (😅) vlast, pa je gradska kanalizacija uredjena, tako da nigde (😥) nije bilo bujica vode po ulicama, ili zastoja zato sto se voda zadrzala zbog zapusene kanalizacije.😅😅😅😅😅

  • Realno

    20. jun 2019 | 10:51

    Nebere ovaj "gore" maline treba da nas potopi sve kakav smo narod.

  • Sara

    20. jun 2019 | 11:31

    Uglavnom su centralni delovi grada pogođeni ovim nevremenom. Juče sam ceo dan bila kod drugarice u Leštanima, i tamo ni jedna kap kiše nije pala, i još u nekim naseljima nije bilo kiše. Da nisam pogledala vesti, ne bih ni znala kakva je katastrofa bila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA