Oglasio se Vesić posle jučerašnjeg nevremena: Koje mere je preduzeo Grad?

Zamenik gradonačelnika je posle sastanka sa direktorima javnih preduzeća i šefovima komunalnih službi istakao da se pokazalo da Grad Beograd dobro funkcioniše u situacijama, poput jučerašnje, koje nisu uobičajene

  • 7

Sve komunalne službe rade na otklanjanju posledica nevremena, koje je u sredu zahvatilo Beograd, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je posle sastanka sa direktorima javnih preduzeća i šefovima komunalnih službi u Skupštini grada Beograda, istakao da se pokazalo da Grad Beograd dobro funkcioniše u situacijama, poput jučerašnje, koje nisu uobičajene.

- Nevreme koje je juče zahvatilo Beograd bilo je najveće od katastrofalnih poplava 2014. godine - rekao je Vesić nakon sastanka koji je, kako je naveo, održan da bi se proverilo šta je noćas urađano na saniranju posledica jakog nevremena i podelili zadaci za današnji dan.

Vesić je ukazao da nikada, u tako kratkom intervalu, u novijoj istoriji nije za 35 minuta palo toliko mnogo kiše u prestonici Srbije što je napravilo dosta problema u funkcionisanju grada.

Nevreme, Novi Beograd Nevreme koje je juče zahvatilo Beograd bilo je najveće od katastrofalnih poplava 2014. godine, rekao je Goran Vesić-Foto: M. Beljan

On je dodao da je do jutros na terenu bilo oko 700 radnika različitih preduzeća koji su otklanjali posledice nevremena - od Gradske čistoće, do Beogradskog vodovoda i kanalizacije, Zelenila Beograd, Parking servisa, Beograd voda...

Vesić je ukazao da je Zelenilo-Beograd imalo oko 70 prijava i da su njihovi radnici tokom noći uspeli da otklone sve drveće koje je palo na saobraćajnice, kao i sve grane koje su zaustavljale saobraćaj.

Zamenik gradonačelnika je naveo i da je dobijeno devet prijava za oštećenje automobila, koje će grad nadoknaditi, tamo gde je reč o javnim površinima. On je dodao da je Gradska čistoća imala posla sa oko 42 podzemna kontejnera, koji su kupljeni pre pet godina i koji su se otvorili tokom oluje oluje.

Svi oni su sanirani, naveo je Vesić dodajući da će danas Beogradski vodovod i kanalizacija, zajedno sa radnicima Gradske čistoće, čistiti šahtove i slivnike, gde se u tokom nakupilo dosta mulja i peska.

- Tako da ćemo danas završiti taj posao kako tokom novih padavina, koje se očekuju tokom dana, slivnici ne bi bili zapušeni - poručio je Vesić.

Goran Vesić, skupština grada Vesić je ukazao da je Zelenilo-Beograd imalo oko 70 prijava i da su njihovi radnici tokom noći uspeli da otklone sve drveće koje je palo na saobraćajnice-Foto: Telegraf/Skupština grada

Zamenik gradonačelnika najavio je radove i u delovima grada koji se smatraju kritičnim i gde se, čak i prilikom manjih padavina od jučerašnjih, skuplja i teže otiče voda.

Vesić je istakao da tokom jučerašnjeg nevremena nije radilo 96 semafora jer nije bilo struje, ali je rekao da je većina popravljena tokom noći.

- U ovom trenutku ne radi 13 semafora - ukazao je Vesić i najavio da će svi semafori biti popravljeni do 15 sati i stavljeni u funkciju.

Pored toga, kao je naveo, "Beograd put" i "Putevi Beograda" kontrolišu puteve, a radiće se na rekonstrukciji ulica u kojima je pričinjena šteta.

Vesić je pozvao građane da, pošto se narednih dana najavljuju nove padavine, slušaju uputstva javnih službi o tome kako da se ponašaju i najavio da će se gradske službe nastaviti danas da rade na saniranju posledica.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije normalno

    20. jun 2019 | 14:27

    Mene interesuje sta radi gradonacelnik i zasto se Vesic nonstop oglasava?

  • taksista

    20. jun 2019 | 11:55

    Umalo ja i auto nismo potonuli ispred gradske skupstine na trgu n.pasica 8,a tu su kao nesto radili prosle godine.

  • mima

    20. jun 2019 | 12:28

    gospodine da ste blagovremen preuzeli mere i otklonili nedostatke nebi do ovoga ni doslo, zato bolje prionite radu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA