≫ 

Vesić u Borči posle poplava: "Ne postoji kišna kanalizacija koja bi mogla da primi tu količinu vode"

"Crpne stanice na ovoj obali Dunava uspele su da povuku dosta vode tako da kako su i padavine stale, voda se polako povlači"

  • 50

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednik Skupštine Grada Nikola Nikodijević obišli su večeras Kanalizacionu crpnu stanicu u Borči, gde je tokom nevremena u Beogradu, palo preko 100 litara vode po metru kvadratnom.

Vesić je naveo da je leva obala Dunava najviše pogođena današnjim nevremenom, jer na toj strani problem pravi i nepostojanje kanalizacione mreže.

Poplava Foto: Lobi Info

- Crpne stanice na ovoj obali Dunava uspele su da povuku dosta vode tako da kako su i padavine stale, voda se polako povlači - rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da na toj strani postoji dosta septičkih jama od kojih se veliki broj zbog velike količine vode izlio.

Vesić je večeras imao sastanak u Skupštini grada, na kojem je sa komunalnim službama razgovarao o planu kako će se raditi narednih dana.

Poplava Foto: Lobi Info

- Beograd je drugi put za dva dana pogodilo teško nevreme, u toku samo 30 minuta prema zvaničnim podacima RHMZ pale su jednomesečne padavine po metru kvadratnom. Beograd ima oko 600 kilometara kolektorske mreže, oko 1.450 kilometara kanalizacione mreže, preko 55 crpnih stanica - kazao je Vesić i zahvalio svim gradskim službama, koje su tokom celog dana radile ono što je moguće.

- Padavine su toliko velike da ne postoji kišna kanalizacija koja bi mogla da primi tu količinu vode - istakao je zamenik gradonačelinka i dodao da je Grad Beograd ove godine izdvojio nekoliko stotina miliona dinara za kišnu kanalizaciju, za šta do 2012. godine nije izdvojen ni jedan dinar.

Kako je danas preneo "Lobi info" ulice, automobili, dvorišta, bašte, podrumi, kuće u Borči, Krnjači, Ovči su bili pod vodom usled obilne kiše.

Pod vodom su bili i: okretnica autobusa u Centru 3, ulica Bele Bartoka i Bratstva i jedinstva kod OŠ Jovan Ristić i vrtića Ježurko, ulice u Centru 2, Popova bara, Pretok...

poplava borca Foto: Telegraf

U POSETI BORČI I ALEKSANDAR MARKOVIĆ

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković došao je večeras u Borču kako bi nadgledao aktivnosti Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, "Beograd voda" i "Beograd puta" na otklanjanju posledica poplave. On je tom prilikom razgovarao sa građanima i rekao im da je došao da im kaže da će grad pomoći svakome od njih.

- Večeras smo imali sastanak u Skupštini grada kome je predsedavao zamenik gradonačelnika Gorn Vesić i na kome je doneta odluka o angažovanju građevinske mehanizacije i pumpi za ugrožene građane. Ja sam odmah došao ovde sa mehanizacijom. Noćas ćemo prokopati nekoliko ulica kako bi otekla voda i počeli smo sa ispumpavanjem vode. Imamo dovoljno pumpi ali ne možemo sve da ispumpamo odjednom, jer ta voda nema gde da ode. Sutra nastavljamo sa ispumpavanjem. Kada se sve završi izvršićemo hemijsko čišćenje zemlje koja je sada natopljena vodom u koju su se izlile mnoge septičke jame - rekao je Marković.

Sa Markovićem na terenu se nalaze Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, Slavko Gak, gradski sekretar za sport i Damir Handanović, direktor CEBEF-a, Dragan Đorđević, direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", Ivan Tejić, direktor JKP "Beograd put" i Darko Glavaš, gradski sekretar za vanredne situacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moi

    24. jun 2019 | 06:52

    Jedno pitanje. Zašto se ne pojavljuje gradonačelnik? Niti izjavom niti likom ima li BG gradonačelnika ili je to Vesić?

  • ?

    24. jun 2019 | 07:46

    Ubeđuju nas da nikada nije padala ovakva kiša i da je zato poplavljen grad. Zapušena, nečišćena kanalizacija nema veze sa potopom po gradu?

  • Srpski GEDZA

    24. jun 2019 | 06:34

    HAARP je za sve KRIV!!! Svaki dan SVE POCINJE U ISTO VREME?!?! Kako je to moguce da TO bude PRIRODNI PROCES? EKSPERIMENTI NAD NAMA SE VRSE I TE KAKO. Neka strucnjaci kazu svoje misljenje, ovaj narod je to zasluzio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA