Mnogi misle da je fotomontaža, a autor fotografije objašnjava kako je uspeo da uhvati munju na Avali

Udari groma bili su i te kako jaki proteklih dana, a samo najhrabriji su se usudili da izađu napolje dok seva

  • 0

Od ove dramatične fotografije udara munje duge više kilometara pravo na vrh tornja na Avali svima zastaje dah. Za nekoliko dana postala je jedna od najpopularnijih slika nevremena iznad Beograda.

Mnogi su se pitali da li je reč o fotomontaži, jer je prikaz munje veran, ali mogućnost da se "uhvati" tako dobar momenat stvar je baš velike sreće.

Ognjen Petrović definitvno je imao sreće, ali i dovoljno fotografskog strpljenja da sa terase svog stana u Rakovici zabeleži prizor koji je očarao Beograđane.

Fotografi obično koriste dugu ekspoziciju da bi zabeležili udar groma. Na taj način dobija se dužina okidanja od nekoliko sekundi, a munje koje se za to vreme pojave ostaju zabeležene na snimku. Ali Ognjen nije to radio, želeo je samo da slika mesec i munja se pojavila kao iznenađenje.

Udar groma Foto: Ognjen Petrović

- Slika je nastala slučajno, nije duga ekspozicija. Slikao sam mesec, jer je bio jako crven, imam naviku da uradim "burst" od nekoliko slika da bih izbegao mutninu kod prve fotografije. Fotoaparat je Nikon, a slikao sam sa terase iz zgrade u Rakovici - kazao je Ognjen.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @portrait_motion on

Kako kaže, nije očekivao ovoliku popularnost svoje fotografije, a onda je počeo da prati gde je sve počela da se pojavljuje. Ako želite da kontaktirate autora ili da vidite njegovu galeriju, pogledajte njegov instagram profil.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA