≫ 

Prošli smo ulicama Borče dva dana posle potopa: Mutna voda se povlači, a ostaju smrad, vlaga i strah

Dva dana nakon obilne kiše, stanovnici naselja sa leve obale Dunava saniraju posledice

  • 4

Izgubljene registarske tablice, nestali psi, plafoni koji prokišnjavaju, mokri podovi i strah da će se takva kataklizma ponoviti, ostali su nakon što se ogromna količina vode povukla iz beogradskog naselja Borča.

Ovča poplave Foto: Nikola Tomić

Više od 100 litara kiše koja se u nedelju popodne sručila na levu obalu Dunava, napravila je Borčancima muke sa kojima će i narednih dana morati da se bore.

Poplave, Borča, Nevreme, Ovako je Borča izgledala juče, Foto: Nikola Tomić

Voda zbog koje juče građani nisu mogli da kroče ispred svojih domova bez gumenih čizama, danas se znatno povukla, osim u pojedinim ulicama koje su i dalje poplavljene.

Zato stanovnici ovog dela grada tokom celog dana ispumpavaju vodu sa lokacija sa kojih se još nije povukla.

Borča, Poplava, Poplave Foto: Nikola Tomić

Ispred borčanskih kuća gotovo je svuda ista slika: pored natopljenih komada nameštaja koji su ljudi morali da izbace iz svojih domova, sada se nalaze i tepisi i garderoba stradali od bujica.

Borča, Poplava, Poplave Foto: Nikola Tomić

Iza poplava ostao je strah meštana ne samo od toga da se ovako alarmantno stanje ponovo dogodi, već i briga od mogućih zaraznih bolesti. Povlačenje vode donelo je i smrad koji se širi pojedinim delovima ovog naselja. Takođe, Borčanci se muče da pronalaženjem tablica koje je voda odnela sa njihovih automobila.

Borča, Poplava, Poplave Foto: Nikola Tomić

I dok su jedni izgubili registarske tablice, drugima su nestali kućni ljubimci, zbog čega su građani ovog dela Beograda apelovali na ljude da im jave ukoliko pronađu njihove pse.

Slično stanje zatečeno je i u naselju Ovča, gde građani i dalje moraju u gumenim čizmama na destinaciju na koju su naumili.

Ovča poplave Foto: Nikola Tomić

Velika količina vode i dalje pravi probleme pojedinim domaćinstvima jer se još uvek nije povukla iz dvorišta.

Nakon ogromne štete koja je pričinjena naseljima na levoj obali Dunava, Borča, Ovča, Krnjača i Kotež dobiće kanalizaciju, a izgradnja će početi sledeće godine.

VIDEO: Ušli smo u Borču i zatekli radnike koji čiste kanale

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    25. jun 2019 | 14:33

    Kako su Vam nestali kucni ljubimci?? Pa ako su bili u dvoristu zasto ih niste uveli u kucu, strasno i bolje im je bez Vas.

  • Mia

    25. jun 2019 | 16:53

    Ako ste vec primetili nevreme koje je napolju, mogli ste da unesete ljubimce u kucu, ne bi vam unustili kuce.

  • Van

    25. jun 2019 | 16:04

    U mnogim mestima stanje je isto ili vrlo slično da odvodi prilikom obilnijih padavina nisu dovoljni i na vreme pročišćeni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA