Beograd dobija 900 javnih bicikala: Planirana izgradnja još 120 kilometara novih staza

Biće 150 stanica za javne bicikle, a svaka stanica će imati šest

  • 7

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će na današnjoj sednici Skupštine grada biti doneta odluku o raspisivanju tendera za uspostavljanje javnih bicikala, posle čega će biti raspisan međunarodni tender.

On je gostujući na TV Pinku precizirao da će biti 150 stanica za javne bicikle, a svaka stanica će imati šest, što znači da će u gradu biti 900 javnih bicikala, navedeno je u saopštenju.

- U ovom trenutku imamo oko 100 kilometara biciklističkih staza, a planiramo da u naredne četiri godine izgradimo još 120 kilometara novih staza. To znači da ćemo postati zaista jedan uređen grad - rekao je Vesić.

Goran Vesic, bicikl, parking servis

Vesić - Foto: Tanjug/Beoinfo

On je kazao da će na današnjoj sednici biti usvojen završni račun Grada Beograda i građani će videti kako se troši novac iz budžeta grada.

- Donećemo odluku o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću u vreme čije vladavine Beograd postaje glavni grad Srbije, donećemo i odluku o tome da više od 3.000 ulica koje do sada nisu imale ime, dobiju naziv. Donećemo, između ostalog, odluku da naš proslavljeni glumac Bata Živoinović dobije ulicu na Vračaru - rekao je Vesić.

On je najavio i da će biti usvojen veoma važan urbanistički plan koji će regulisati postrojenje za preradu otpadnih voda u Ostružnici, tako da otpadna voda više neće ići direktno u Savu.

- Mi ćemo u narednom periodu izgraditi svih pet fabrika za preradu otpadnih voda i zaštititi konačno Dunav i Savu, jer sada veliki deo kanalizacije ide direktno u Savu, što je poražavajuće - istakao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    25. jun 2019 | 14:25

    Kragujevac nema ni kilometar biciklisticke staze, izuzev dela gde je zabranjen saobracaj u spomen parku sumarice. srbija nije beograd

  • Dzoni

    26. jun 2019 | 02:49

    Bojenje trotoara u crveno nije pravljenje biciklističke staze.

  • Дејан Младеновић

    26. jun 2019 | 02:28

    Супе за бицикле .... само да прво среде канализацију јер од не чишћења канализације се десио потоп у БГ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA