≫ 

Koliki je deo Beograda koji nema kanalizaciju? Spisak opština i naselja gde prete poplave

Delovi grada širom prestonice imaju sličnu vrstu problema

  • 65

Stanovnici beogradskog naselja Borča prethodnih dana osetili su na svojoj koži nepredvidivost prirode koja je za tili čas poplavila njihove domove, prvenstveno zbog neizgrađene kanalizacije.

Ipak, ovo nije jedini deo Beograda koji muči muku sa kanalizacijom. Delovi grada širom prestonice imaju sličnu vrstu problema, što za Telegraf.rs potvrđuju iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija.

- Bez planski izgrađene kanalizacije su naselja na levoj obali Dunava (osim centralnih delova naselja Borče i Kotež), desnoj obali Save: Ostružnica, Velika Moštanica, polovina teritorije naselja Sremčica, Rušanj, manji deo naselja Železnik, Pećani i Umka, kao i u manjim delovima opština Zemun, Surčin, Zvezdara, Voždovac, Rakovica i Barajevo - objašnjavaju oni.

Podsetimo, pre nekoliko dana, na levoj obali Dunava pala su 104 litra kiše u roku od 45 minuta. Voda je prouzrokovala poplave od kojih se stanovnici naselja Borča, Ovča i Kotež i dalje oporavljaju.

Nakon velikog nevremena, najavljeno je da će ovaj deo Beograda uskoro dobiti kanalizaciju.

Iz JKP Beogradski vodovod i kanalizacija rekli su za portal Telegraf.rs da naselja Kotež i Borča nemaju rešenu kanalizaciju pa su tamo problemi inače prisutni, a u ovakvim situacijama eskaliraju. Dodatni problem pravi veliki broj septičkih jama iz kojih se izlila ogromna količina vode.

VIDEO: Ušli smo u Borču i zatekli radnike koji čiste kanale

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ckalja

    26. jun 2019 | 20:42

    Cekajte bre pa mi svi placamo takse za odvodnjavanje gde odlaze te pare svake godine zasto se ne ulazu u kanalizacije i tokove reka i potoka a ???

  • Pitanje za Ziku

    26. jun 2019 | 21:40

    Sta je sa Sopotom? I to je Beogradska opstina.Nema kanalizacije u Sopotu na manje od 1km od centra.Naravno sve komunalije i ostalo placeni uredno.O cuvenom vodovodu koji ide od Beorada vec decenijama da i ne govorimo.

  • SOPOT

    26. jun 2019 | 21:39

    Sta je sa Sopotom? I to je Beogradska opstina.Nema kanalizacije u Sopotu na manje od 1km od centra.Naravno sve komunalije i ostalo placeni uredno.O cuvenom vodovodu koji ide od Beorada vec decenijama da i ne govorimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA