Kupljeno deset novih čistilica za „Gradsku čistoću”, do kraja godine ukupno 65 novih vozila

Sledi nabavka 25 cisterni za pranje, a koliko će to biti velika promena ukazuje podatak da ih trenutno u voznom parku „Gradske čistoće” ima toliko. Dakle, dupliraće se vozila za čišćenje ulica – naveo je Vesić

  • 2

Komunalna preduzeća u poslednjih nekoliko godina obnavljaju mehanizaciju kao nikada do sada, a primer za to jeste i „Gradska čistoća”, koja je danas ispred Starog dvora predstavila deset novih čistilica, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je zajedno s direktorom ovog preduzeća Markom Popadićem naglasio značaj obnove mehanizacije, čime se omogućava bolji kvalitet komunalnih usluga.

Goran Vesić, gradska čistoća

Predstavljanje novih vozila - Foto: beograd.rs

Podsećajući da je, između ostalih, i GSP obezbedilo 244 nova autobusa, uz još pedeset do kraja godine, Vesić je demonstrirao veličinu tih ulaganja.

Deset novih čistilica koristiće se za čišćenje trotoara, pešačkih zona, stajališta, parkova i svih onih mesta gde je manji promet. Osim ove nabavke, u poslednjih godinu dana kupljena su još 22 vozila, dok je plan da do kraja godine bude kupljeno ukupno 65 vozila. Sledi nabavka 25 cisterni za pranje, a koliko će to biti velika promena ukazuje podatak da ih trenutno u voznom parku „Gradske čistoće” ima toliko. Dakle, dupliraće se vozila za čišćenje ulica – naveo je Vesić.

Goran Vesić, gradska čistoća

Vesić u razgovoru sa radnicima - Foto: beograd.rs

On je dodao da samo jedna čistilica menja dvadeset ljudi na terenu, što govori o izuzetnoj efikasnosti.

S posebnim zadovoljstvom mogu da najavim da ćemo kupiti i tri male elektročistilice, koje će održavati čistoću u pešačkoj zoni, što je u skladu sa opredeljenjem grada da se povede računa o zaštiti životne sredine. Ulaganje u novu mehanizaciju znači bolju uslugu za građane i pokazuje da smo odgovorni – istakao je Vesić.

Goran Vesić, gradska čistoća

Nova vozila - Foto: beograd.rs

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na period do 2013. kada je ovo preduzeće bilo potpuno devastirano lošim potezima prethodne gradske vlasti, poput kupovine zgrade „Ineksa” i 1.800 podzemnih kontejnera, koji su svi propali. Trebalo je vremena da se ovo preduzeće oporavi i finansijski stane na noge, kako bi moglo da ulaže u opremu, dodao je Vesić, i zahvalio rukovodstvu preduzeća koje predano radi na tome.

Marko Popadić je precizirao da ove čistilice odmah startuju s radom, te da su najsavremenije i da ih ima veći broj prestonica širom Evrope.

Goran Vesić, gradska čistoća

Nova vozila - Foto: beograd.rs

On je najavio da se ulaganja u mehanizaciju nastavljaju i podsetio da su u proteklih pet godina nabavljene 32 čistilice zahvaljujući Gradu Beogradu, Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove i samom preduzeću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Banjcanin

    27. jun 2019 | 13:07

    Znaci opet beograd,a mi u unutrasnjosti ni KANTE nemamo

  • VESNA

    27. jun 2019 | 13:04

    SVE JE TO OK . MOLIM VAS NEMOJTE SAMO CISTITI KADA JE SPIC U SAOBRACAJU !! TO NAJVISE VOLITE !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA