≫ 

Automobili za 4 godine 4 puta uletali u bašte kafića u Beogradu: Razlozi različiti, krivac uvek isti

Interesantno je da je svaki slučaj priča za sebe i da su razlozi kako je vozilo završilo u bašti svaki put drugačiji

  • 6

Lepo nedeljno popodne. Tri drugarice sede u bašti kafića i uživaju na suncu. U sekundi se čuje jak tresak. Automobil probija ogradu bašte i odnosi jednu od devojaka. Kasno je za bilo kakvu reakciju. Ona već pokošena leži na betonu.

Verovali ili ne, ovakav scenario se već četiri puta odigrao u Beogradu. Četiri puta se desilo da neki auto, pod neverovatnim okolnostima, završi u bašti kafića i povredi goste koji tu sede, ne sluteći da im preti bilo kakva opasnost.

Interesantno je da je svaki slučaj priča za sebe i da su razlozi kako je vozilo završilo u bašti svaki put drugačiji. Ipak svi se svode na isto - nepažnju vozača.

Strahinjica Bana, saobracajna nesreca Gosti su satima posle nesreće bili u šoku, Foto: Mateja Beljan

Poslednji slučaj dogodio se ove nedelje, kada je vozilo u ulici Strahinjića bana udarilo u dva parkirana auta, a od siline udarca jedan od automobila je uleteo u baštu kafića. Tom prilikom povređene su tri osobe, od kojih je jedno trogodišnje dete.

Dejan Marković, vozač BMW, osumnjičen za izazivanje saobraćajne nesreće, uhapšen je na graničnom prelazu Kladovo prema Rumuniji. Nakon što je došlo do saobraćajne nesreće, Marković je pokušao da pobegne u Rumuniju, ali ga je policija u tome sprečila.

Evo kako su izgledala ostala tri slučaja.

VIDEO: Automobil se zakucao u baštu kafića u Strahinjića bana

OSTAVIO AUTO DA SKOKNE DO BANKE, A ON SE SURVAO NIZ BRDO

Banovo Brdo, požeška ulica, automobil se zakucao zabio uleteo u kafic Tragovi krvi na mestu nesreće, Foto: Telegraf

Samo pukom srećom je 5. jula 2018. godine izbegnuta strašna tragedija kada je automobil uleteo u kafić "Grin Mil" na uglu Požeške i Beogradskog bataljona na Banovom brdu. Dve osobe su tom prilikom povređene i prebačene u Urgentni centar.

Automobil marke "alfa romeo" bio je parkiran na uzbrdici, 50 metara od kafića, a pretpostavlja se da su mu otkazale kočnice zbog čega se strmoglavio ka objektu. Srećom, u tom trenutku nije bilo mnogo ljudi u lokalu.

Na mesto nesreće odmah je dotrčao i 25-godišnji vlasnik automobila, inače iz Železnika. On je, kako je tada rekao, ostavio automobil i skoknuo do obližnje banke. Kada se vratio bio je kao i gosti kafića u šoku i u strahu da je neko, možda stradao.

VIDEO: Automobil se zakucao u kafić na Banovom brdu u Beogradu

NAPIO SE PA ULETEO U MASU

Vozilom uleteo u Knez Mihajlovu, povredjeni pesaci, knez mihailova, nesreca udes Vozilom uleteo u Knez Mihailovu, Foto: Telegraf

I danas se svi sećaju kada je 28. oktobra 2017. u sedam ujutru muškarac automobilom uleteo u pešačku zonu u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu. Tom prilikom povređeni su vozač i devojka koja se našla na licu mesta. Njima su konstatovane lakše povrede i pušteni su iz Urgentnog centra.

Vozač je bio pod dejstvom alkohola. Na društvenim mrežama ubrzo se pojavio i snimak sa sigurnosnih kamera: Automobil je u Knez Mihailovu ulicu uleteo iz Zmaj Jovine, a zatim se polukružno kretao i i na kraju udario u čelični stub.

Vozilom uleteo u Knez Mihajlovu, povredjeni pesaci, knez mihailova, nesreca udes Jezivi prizori sa meste nesreće, Printskrin: Tanjug/Marko Trošić

ZAKUCAO SE U BAŠTU POSLE ŽESTOKOG SUDARA I POVREDIO PETORO

Ispred restorana na uglu Bulevara kralja Aleksandra 230 i Branka Krsmanovića 9.aprila 2015. godine u 16.40 došlo je do sudara dva automobila. Jedan auto je od siline udarca uleteo u baštu kafe restorana. Povređeno je petoro ljudi, među njima i petnaestogodišnja devojčica.

Sudar je izazvao automobil marke "polo" koji je prošao na crveno svetlo, dok je iz ulice Branka Krsmanović izlazio "reno megan" na zeleno svetlo.Povređene su tri devojke koje su sedele u kafiću i oba vozača automobila. Slike sa mesta nesreće bile su jezive.

(M. Leskovac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snooker

    28. jun 2019 | 15:25

    Strahinjica Bana ulica bi trebao da bude pesačka zona,kao sto su najavljivali pre 10 godina.. Ali, kako da posle vide cure kada prodke niki porše ovo ono 😎

  • Ratnik

    28. jun 2019 | 15:16

    Ko je kriv?? Pa gosti tih kafica su krivi?!?!! Sram ih bilo,sede u bastama kafica I smetaju potencijalnim debilima koji jurcaju I koji se bahate!!!

  • Dača

    28. jun 2019 | 15:55

    Pa kad su vam pare najvažnije,ulice zablokirane kafićima, restoranima, daj sto vise samo da se lova uzima. Niko ni mari za bezbednost ljudi. Cudi me da se neki lokalni tajkun nije setio da iznad fontane na Slaviji napravi restoran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA