≫ 

Čudo u Hramu Svete Petke na Vidovdan: Tvrde da je ikona zasijala, pa su se niz nju slile suze

Nakon čudesnog događaja smo zvonili, otpevali tropar i kondak, priča sveštenstvo

  • 6
Hram Svete Petke Foto: www.borca.info

Sveštenstvo Hrama Svete Petke na Ovčanskom putu kaže da se na Vidovdan, 28. juna, u ovom Božjem hramu desilo čudo, piše Borca.info. 

- Na veliki hrišćanski praznik Vidovdan, svi mi koji smo bili u hramu, videli smo da je u jednom trenutku ikona Svete Petke zasijala tavorskom svetlošću i odmah počela da obilno mirotoči. Miro se slivalo niz ikonu, a miomiris ispunio je sveti hram. Zvonili smo, otpevali tropar i kondak. Neka se njena ljubav i milost izlije na sve koji budu dolazili i Njoj se molili! Slava Bogu za sve - poručuju iz ovog hrama.

Inače, sveto miro je gusta i masna tečnost za koju se smatra da teče iz kostiju i iz netruležnog tela svetitelja ili njegove ikone.

Oni koji su prisustvovali ovom događaju tvrde da je osećaj neopisiv. Da je tečnost prijatnog mirisa i da ima umirujuće dejstvo.Veruje se da se miro javlja onda kada je svetac, koji je uvek prisutan, zadovoljan i pokušava da ukaže na svoju dobru volju.

VIDEO: U ovom manastiru blizu Beograda ljudi traže spas

(Telegraf.rs/www.borca.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    2. jul 2019 | 14:18

    To se dešavalo u mnogim Manastirima , i to Miro ulje je jako zdravo , namazati deci na čelo koja se noću bude , kap na jastuku ili namazati na bolnom mestu . Slava našoj štićenici Svetoj Petki koja nas čuva . Amin

  • Blaško

    2. jul 2019 | 14:47

    Možda je reč i kondenzaciji ako je u blizini bilo nekih vlažnih površina ili vode? Što bi baš ikone "proplakale"? Praznoverje za naivne.

  • mućki provokator

    2. jul 2019 | 17:55

    I ona neotkrivena plemena u amazonskim prašumama su civilizacija za vas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA