≫ 

Zašto u beogradske klubove ne može da se uđe od zimus? Može, ali to košta od 10.000 do 50.000 dinara

Niko me ne tuče po ušima da idem, ali me neće vući ni za nos

  • 46
Mladi u klubu, nocni provod, separe, boca pića Foto: Shutterstock

Izaći vikendom ili ako ste malo bolji maher, i radnim danima, do početka ove godine bio je sinonim provoda uz nekoliko pića, ali onda su vlasnici beogradskih lokala promenili ploču.

Tako vam sada za odlazak u provod u skoro bilo koji klub, kafanu ili na splav treba minimum polovina jedne prosečne srpske plate, jer su uslovi koje se stavljaju pred goste nerealni. I to uslov da uopšte uđete u klub/kafanu/spalv.

Ako poželite barski sto ili visoko sedenje (u koje spada samo jedna stolica oko koje se celo veče rotiraju devojke na potpeticama), nemojte pomisliti da ćete moći da popijete po dva-tri pića. Ne, morate da "otvorite flašu", ali pobogu, pošto ste na manje luksuznoj poziciji u klubu, dovoljno je da poručite flašu od "tričavih" 10 do 15 hiljada dinara.

I ne, to ne pripada kategoriji luks iliti premium boca.

Alkohol, koktel, pice, drugari piju, klub, restoran, nocni izlazak, drustvo, zdravica Ili boca ili ništa; Foto: Pixabay

Ako, pak, kojim slučajem poželite separe, jer ne biste celo veče da se vrtite oko iste one barske stolice, tu je jako važno da odlučite kom staležu hoćete da pripadate: običnom malom separeu ili VIP.

Prvo se zbunite, kada vam to ljudi sa hostinga kažu, jer ste već bili u istom objeku i ne vidite neku preteranu razliku, osim što ste na isturenoj tački, praktično kao i bina.

Odlučite se za "mali" separe, a onda vam kažu - morate jednu premium bocu, čija je cena oko 25.000 dinara.

Dolazimo i do najprestižnijeg mesta u klubu ili na splavu: VIP separe.

U šali volim da ih pitam "a šta dobijamo kao VIP gosti?", a onda usput sama sebi odgovorim: skuplji račun. Za ovo mesto, potrebne su vam dve čuvene "premium boce", što je između 35.000 i 50.000 dinara.

Pivo, pice, alkohol, drugari piju, klub, restoran, nocni izlazak, drustvo, zdravica Ne možeš da sedneš za barski sto i naručiš jedno pivo; Foto: Pixabay

ŠTA KAŽU MENADŽERI I OSOBLJE?

Kako izgleda druga strana medalje, pitali smo jednog od menadžera nekoliko beogradskih klubova.

- Uglavnom su tako skupi uslovi kada je neko "jače" gostovanje, recimo ako je neko ko je baš popularan i traži mnogo novca za nastup. Prosto, to bude odluka gazde da bi isplatio to veče i zaradio - kaže nam momak koji je želeo da ostane anoniman.

Na naše pitanje, kako je moguće da se ovakve stvari događaju i kada nastupaju anonimni (ali ništa manje kvalitetni) bendovi, on objašnjava da je to negde politika kuće.

Alkohol, koktel, pice, drugari piju, klub, restoran, nocni izlazak, drustvo, zdravica A onda se ipak odlučiš za neku lokalnu varijantu; Foto: Pixabay

- Leto je, dolaze i stranci, pa se vlasnici dovijaju na različite načine da zarade više novca. Mada, već negde oko pola dva iza ponoći mahom ne treba rezervacija, niti uslov za bilo koje mesto - rekao je naš sagovornik.

HOĆEŠ JEDNO PIĆE? MOŽE! DOĐI U 2 UJUTRU 

Tada konstatujem "nije li malo kasno doći oko pola dva posle ponoći", a on sleže ramenima i kaže "pa ne zatvara se sve u tri sata".

Shvatam da je ovaj model uzeo maha u svim noćnim klubovima, pa se zato ipak rađe odlučujem za neki lokalni kafić ili kućnu varijantu.

Niko me ne tuče po ušima da idem, ali me neće vući ni za nos.

Potom, ako svemu ovome dodamo i mahom lošu uslugu, lošu ventilaciju i gužve, biram da ne idem. Koga briga za kvalitet? Daj samo kvantitet, pa da stojimo na glavama jedni drugima!

VIDEO: A da li biste platili da se u kafiću družite s pacovima? 

(S. Čenad)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    15. jul 2019 | 23:33

    NAZALOST TAKO JE I OVDE U SVICI GDE POSTOJE KLUBOVI GDE JE PRESKUPO -NIKO VAM NEBRANI DA UDJETE ALI KAD VIDITE DA FLASA SAMPANJCA KOSTA 3.500 FRANAKA SHVATITE DA VI NISTE ZA TO MESTO!!! SVUGDE NA SVETU JE SVE IZDIFERENCIRANO I TO VISE NIJE NISTA ZABAVNO KAO NEKAD!!

  • Bane

    15. jul 2019 | 21:16

    Toliko su postali bezobrazni i toliko udaraju po usima da me je sramota kad neko spomene nocni zivot u Bg.u

  • Ssss

    15. jul 2019 | 21:03

    Dok ima ovaca, bice i vune.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA