U znak zahvalnosti: Beograd dobija ulicu po francuskom generalu Pijaronu de Mondeziru

De Mondezir je bio u desetinama vojnih, često i tajnih misija širom sveta

  • 3

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obavestio je javnost o odluci Skupštine grada Beograda da dodeli ulicu francuskom generalu Pijaronu de Mondeziru. Gradska skupština će na predstojećoj sednici 25. jula, usvojiti predlog književnika Milovana Vitezovića i Udruženja književnika Srbije, i doneti odluku da jedna od ulica glavnog grada dobije ime  - Ulica generala Pijarona de Mondezira.

- U znak zahvalnosti za sve što je general Mondezir učinio za Srbiju Skupština grada Beograda će na sednici koja će biti održana 25. jula, na predlog književnika Milovana Vitezovića i Udruženja književnika Srbije, doneti odluku da jedna ulica u našem gradu dobije ime - Ulica generala Pijarona de Mondezira - stoji u Vesićevoj objavi.

De Mondezir je bio u desetinama vojnih, često i tajnih misija širom sveta, a najduža mu je bila 1912. i 1913. na Balkanu. Sa srpskom vojskom, u oba balkanska rata, prešao je put od Beograda do Soluna, od Soluna do Jedrena, od Jedrena do Skadra... De Mondezir je učestvovao i u slanju 4.000 srpske dece u Francusku i slanjem hiljadu regruta na školovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    14. jul 2019 | 13:09

    Šta će nam takvo ime ulice koje ne može niko da izgovori

  • ....

    14. jul 2019 | 13:24

    A ocrmo li menjati ove komunisticke nazive ulica....!?

  • dragan

    14. jul 2019 | 15:01

    U ALZIRU U 4 GRADA POSTOJE ULICE BEOGRAD I JUGOSLAVIJA U MAROKU TAKODJE ZASTO NI JEDNA ULICA U SRBIJI NE NOSI IME ALZIR ILI ORAN ILI CONSTANTIN ZASTO NIJEDNA ULICA NE NOSI IME CASABLANCA MARAKES RABAT ??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA