≫ 

Stefanović i Lončar obišli novoizgrađenu saobraćajnicu kod Kliničkog centra (FOTO)

Novoizgrađenu saobraćajnicu povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod objekta Hitne pomoći

  • 9
Nebojša Stefanović Foto: mup.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je danas u Beogradu, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, novoizgrađenu saobraćajnicu koja povezuje Klinički centar Srbije sa saobraćajnom petljom pri isključenju sa auto-puta kod objekta Hitne pomoći.

Stefanović je istakao da je, bez obzira što nije dugačka, reč o značajnoj deonici za građane, naročito u trenucima kada se stvore gužve u Ulici kneza Miloša i na auto-putu.

- Sve što se dešavalo u prethodnom periodu, uključujući nabavku iks i gama noža, pokazuje da se radi na stvaranju boljih uslova za lečenje pacijenata u Srbiji. To je naravno važno i za pripadnike policije, koji zbog specifičnosti posla nekada imaju potrebu za uslugama hitne medicine - rekao je Stefanović.

Nebojša Stefanović Obilazak nove saobraćajnice - Foto: mup.rs

Ističući da svako skraćivanje vremena stizanja do lekara znači ujedno i veću šansu da se nekom spasi život, ministar Stefanović je podsetio i da je MUP nedavno nabavio i novi helikopter sa najsavremenijom medicinskom opremom, što omogućava da lekari već u helikopteru mogu da pruže pomoć povređenom.

- Kada je reč o spasavanju života, brzina je značajan faktor i nekada je i pola minuta važno - rekao je on.

Stefanović se zahvalio Ministarstvu zdravlja i svim lekarima zbog brige koju pokazuju prema policijskim službenicima i članovima njihovih porodica, ali i svim građanima Srbije.

Nebojša Stefanović Obilazak nove saobraćajnice - Foto: mup.rs

Ministar Lončar, je govoreći o novoizgrađenoj saobraćajnici čija je dužina 350 metara, istakao da je njen najveći značaj što će pacijenti u najkraćem roku moći da dobiju neophodnu pomoć lekara, bilo da je reč o Urgentnom centru ili Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Kako je rekao sada će se do porodilišta stizati za pola minuta, odnosno za minut do Urgentnog centra, jer će se izbeći gužve u ulici Kneza Miloša. On je dodao i da saobraćajnica već funkcioniše, kako za kola Hitne pomoći, tako i za sve građane.

Da podsetimo, izgradnja ove deonice počela je u martu, a po završetku je postavljeno i 14 stubova za javno osvetljenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA