≫ 

Velika svađa zbog splavova: "Nisam lud da uložim 300.000 evra, a da se vi provodite za 200 dinara"

Dok jedni tvrde da je za otvaranje lokala potrebno bar 300.000 evra, oni koji bi da izlaze smatraju da to "nije njihov problem"

"Ko ima, neka izađe. Ko nema, neka sedi kod kuće"

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Od zimus u beogradskim klubovima ne možete da se provodite za male pare, čak ne možete ni da uđete ukoliko kod sebe nemate bar 10 do 15 hiljada dinara, i to u nekoj skromnijoj varijanti.

Mnogi Beograđani ogorčeni su zbog "okretanja ploče" vlasnika prestoničkih klubova i splavova, a jedan od čitalaca portala Telegraf.rs koji se, očigledno, razume u poslovanje i vođenje noćnih klubova, objavio je komentar u kojem je taksativno naveo koliko jednog vlasnika košta držanje takvih lokala.

- Jeste, niko od vas ne zna da jedno osvetljenje u klubu košta oko 20.000 do 50.000 evra, kvalitetno ozvučenje je oko 50.000 evra, samo npr. plejeri i mikseta sa kojih se pušta muzika košta 5.000 evra, zakup splava i ulaganje u njega oko 150 do 200.000 evra manje više, zavisi da li ste vlasnik objekta. Ako niste, na to ide još mesečni zakup oko 10.000 evra - naveo je on.

Zatim je dodao i da bi to značilo da bi, onome ko želi da otvori neki kvalitetan klub bilo potrebno oko 300.000 evra.

- Svaku noć kad otključaš lokal, 4.000 evra je zarada koju moraš da napraviš da bio bio na nuli. Dok platiš hostese 30 evra po osobi, obezbeđenje, barmene, pomoćne radnike, čekere, dj-eve, latjmene, čistačice, fotografe, video podršku... Pa onda hemikalije za čišćenje i pranje čaša, wc-a... Pa na sve to moraš da plaćaš porez državi, nabavke pića, knjigovođe, zdravstveno osiguranje zaposlenih, radni staž. Niko nije lud da uloži 300.000 evra plus svako veče da rizikuje 4.000  do 5.000 evra da bi vi gospoda došli da se provodite na tuđ račun i da pijete za 200 dinara. Ko ima, neka izađe. Ko nema, neka sedi kod kuće - odbrusio je on.

Komentari na temu o ulazu u beogradske klubove

Foto: Telegraf.rs

Njegov komentar razbesneo je Beograđanina koji mu je još brutalnije odgovorio.

- A šta mene ili bilo kog gosta zanimaju troškovi poslovanja? I ostali privrednici imaju iste, a u mnogim slučajevima i veće troškove pa ne plaču, niti može da se očekuje da vratiš investiciju za 10 dana. Ako tako misliš, onda si vrlo glup ili prevarant. Usput, malo ili bolje da napišem, malo više si "naduvao" cene opreme. Amortizacija je obično 5 do 10 godina, zavisi od opreme, ali to se uči u školi. Neko je trebalo da ide u školu i nešto nauči ili bar knjigovođa da te uputi za koga kažeš da se plaća - poručio je drugi muškarac.

VIDEO: Splav se trese, košarkašice slave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    20. jul 2019 | 23:23

    Ne bih da vređam ali večina splavaša odnosno onih koji se provode na splavovima su polusvet, mamini i tatini sinovi, neki nabildani likovi, sumnjvi biznismeni i još sumnjivije starlete, paraziti koji su olako došli do para pa ih ne znaju ceniti... Takvo društvo mi ne odgovara a ne znam skoro nikoga pristojnoga da u splavovima vidi nešto vredno za trošiti pre svega svoje vreme i noći na njima.

  • De Miro

    20. jul 2019 | 23:34

    Splavasi nisu svesni da polako ali sigurno izlaze iz mode. Mozda neko neizivljen ili dokon da vidi u njoma nesto posebno. Ali neko ko ceni svoje vreme i sebe kao i svoje pare ne traci ih po splavovima.

  • Nena

    21. jul 2019 | 00:02

    A zašto se splavovi racunaju kao jako mesto za izlazak?!🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA