Atmosfera na ivici sukoba na Banovom brdu: Građani besni, ne odustaju od protesta zbog nove zgrade

Snimak je zabeležen tokom protesta na uglu Valjevske i Gogoljeve ulice

  • 7

Nakon prvog protesta dela stanara zbog seče drveća na parceli iza zgrade u Požeškoj ulici 158, koja je više decenija pravila hlad stanovnicima Čukarice, održan je još jedan protesta. 

Naime, kako naš reporter sa lica mesta javlja, više od 20 komšija, okupilo se i stalo pored žice, braneći poljanu koja im je kako kažu, izvor vazduha, zelenila i sunca. 

- Ako je istina da ovde treba da niknu tri zgrade, to je propast! Pa, ljudi, ostaćemo bez trunke sunčeve svetlosti - žale se okupljeni.

Oni su, pred policijom, praktično telima branili ograđeni prostor koji je, navodno, namenjen za izgradnju solitera.

Predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić rekao je ranije za "Novosti", da investitor poseduje sve neophodne dozvole, te da je podneo zahtev za seču drveća.

- Reč je o privatnoj parceli, za koju je dobijena građevinska dozvola. Izdati su lokacijski uslovi, a radovi su prijavljeni. Investitor je preduzeće "Niva bilding", a svi papiri su uredni - objašnjava Kolarić.

S obzirom na to da je reč o privatnom zemljištu, investitor nije u obavezi da, po završetku gradnje, zasadi nove sadnice, kao kompenzaciju za posečene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    18. jul 2019 | 14:49

    Ima dijabola koliko hoces,ti sto protestuju oni su samo vlasnici svog stana i nista vise od toga,i oni su se tu doselili ko zna oi otkud,pazi nemogu disati a sta trce svi onda u te kaveze ,sto ne prodaju te kaveze i nekupe negde na selu i da uzivaju u pravoj prirodi i da udisu svez vazduh,ljudi stvarno mnogo sebi daju za pravo ,mora se stati i na tome jednom

  • Neko

    18. jul 2019 | 14:59

    Ništa ne možete uraditi,vraćeno vlasnicima a oni dali investitoru.Gotova stvar,žalite se Vesić Goranu

  • rada

    18. jul 2019 | 14:48

    Zasto protestvuju?Hoce od grada da naprave selo.Pa kada je velegrad,onda su i velezgrade.Neka gospoda protestanti dodju u selo i imace hladovine,samo tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA