Pogledajte kako policija proverava da li je postavljena bomba u avionu u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Policija identifikovala i privela Željka S. (58) zbog lažne dojave o postavljenoj bombi

  • 3

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Kontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu, nakon detaljnog pregleda aviona koji je trebalo da poleti jutros oko 6.15 časova sa Aerodroma "Nikola Tesla", utvrdili su da nije nađena nikakva eksplozivna naprava i da je dojava bila lažna.

Policija je u međuvremenu identifikovala i privela "dojavljača" Željka S. (58).

Iz "Lufthanzinog" aviona koji je bio u pripremi za let ka Frankfurtu u četvrtak ujutru je evakuisano 130 putnika i pet članova posade zbog dojave da je u letelici postavljena bomba.

Kontradiverzona ekipa, policija Foto: MUP Srbije

Policajci u specijalnim prslucima i sa zaštitnim šlemovima na glavama detaljno su pregledali svaki pedalj aviona. Za teže dostupna mesta koristili su i specijalna ogledala. Ispražnjeni su svi prtljažnici i iz letelice iznesen svaki komad prtljaga, kao i sve ostalo što bi moglo da bude sumnjivo,

- Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem - poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.

Kontradiverzona ekipa, policija Foto: MUP Srbije

Avion je bio premešten na poziciju od 3.000 metara, gde je stručni tim pregledao letelicu i sav prtljag. Hitne službe su ostale udaljene čekajući ishod pregleda aviona. Policajci su imali i pomagača, nemačkog ovčara, koji je svaki komad prtljaga, izvađen iz aviona i poređan na pistu, propisno onjušio.

Kontradiverzona ekipa, policija Foto: MUP Srbije

U avionu su bile i mlade košarkašice Srbije.

Kontradiverzona ekipa, policija Foto: MUP Srbije

Putnici su poleteli za Frankfurt sa beogradskog aerodroma u 14.15 časova, sa 8 sati kašnjenja.

Kontradiverzona ekipa, policija Foto: MUP Srbije

Svaki kutak aviona je pregledan i posle nekoliko sati utvrđeno je da nema opasnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trajko

    18. jul 2019 | 19:42

    Koliko neko treba da bude lud pa da se bavi lažnom dojavom?! Pa to se sa današnjom tehnikom otkrije očas posla. Ko će sad da nadolknadi štetu? Ako ga zatvore opet pravi trošak državi. Sačuvaj nas Bože budala.

  • Lucy Ch

    18. jul 2019 | 19:32

    Sva sreća je što nije bila postavljena a dok je oni pronađu sve bi letelo u vazduh,ko stvarno postavi ne javlja nikome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA